Από τη Μεγάλη Παρασκευή στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Σημαντικός αριθμός κρατήσεων εν όψει Πάσχα σε Καλαμάτα και Costa Navarino
 
Παρά το φόβο, όχι των Ιουδαίων, αλλά του γενικότερου οικονομικού κλίματος στις σχέσεις της χώρας μας με την Ευρωζώνη, οι πρώτες ενδείξεις για τις επόμενες ημέρες είναι ανοιξιάτικες τουριστικά για τη Μεσσηνία.
Οι κρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμάτας είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ δύο κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το λιμάνι της πόλης, ένα τη Μεγάλη Παρασκευή και ένα ανήμερα το Πάσχα, με συνολικό αριθμό επιβατών περί τους 3.000.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αλλά και η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, Παναγιώτα Ντίντα, σε συνέντευξη Τύπου χθες, τόνισαν ότι ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει προσπάθεια, ώστε η πόλη και οι τοπικές κοινότητες να είναι καθαρές και ευπρεπισμένες για τις εορτές, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η κίνηση στην πόλη θα είναι στα ίδια, τουλάχιστον, επίπεδα με πέρυσι.
Ο κ. Νίκας επισήμανε ακόμη ότι η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μέγα Σάββατο το εκλεκτό της τέκνο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Επιπρόσθετα, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Νavarino οι πληρότητες έχουν φτάσει ήδη στο 90% στο Westin Resort, ενώ στο Romanos, που θα ανοίξει για το Πάσχα και μετά θα κλείσει, για να ανοίξει και πάλι στο τέλος Μαΐου, η πληρότητα φθάνει στο 70%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες, ωστόσο υπάρχει ήδη μια κινητικότητα από επισκέπτες της Βόρειας Ευρώπης και Ισραηλινούς, οι οποίοι είχαν Πάσχα τις ίδιες ημέρες με τους καθολικούς.
Α.Π.