Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Καλαμάτα από τον επιχειρηματία Κων. Λύτρα


Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε, χθες, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λύτρας, που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο με ξενοδοχεία, στη διαχείριση υδατικών πόρων και στην «πράσινη» ενέργεια, και συναντήθηκε με το δήμαρχο. Ο κ. Λύτρας ενδιαφέρεται να επενδύσει στον τουρισμό στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, πέραν του ξενοδοχείου που διαθέτει στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης.
Ο κ. Νίκας τόνισε προς τον κ. Λύτρα ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, ιδίως στον κλάδο του τουρισμού, όπου η περιοχή μας διαγράφει ανοδική τροχιά. Επιδιώκει, δε, την αξιοποίηση της περιουσίας του σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.
Υπενθυμίζουμε ότι η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων του κ. Λύτρα από το 2012, με το όνομα “Langley Buca Beach Resort”, λειτουργεί στην παραλία της Ανάληψης στη Μεσσήνη. Η τεχνογνωσία της Langley, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τουριστικών πρακτόρων στη Σκανδιναβία, αλλά και η όρεξη της οικογένειας Λύτρα που αξιοποιεί την εμπειρία από το ξενοδοχείο “San Agostino”, αποτελούν τα συστατικά της επιτυχημένης συνταγής.
Η συμφωνία που υπάρχει με την εταιρεία Langley σίγουρα διασφαλίζει ένα αισιόδοξο μέλλον για την εταιρεία και δίνει σημαντική αναπτυξιακή προοπτική για την ευρύτερη περιοχή.
Η οικογένεια Λύτρα, πάντως, μετά τη δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή με το ξενοδοχείο “San Agostino” από το 2002, αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο νέο ξενοδοχείο στην περιοχή της Ανάληψης.
Α.Π.