Κατεδαφιστέο κτήριο απειλεί τους μαθητές του Γυμνασίου Κορώνης


Ένα ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα, που αποτελεί απειλή για τους διερχόμενους, αλλά κυρίως τους μαθητές του Γυμνασίου Κορώνης, είναι η ύπαρξη μιας επικίνδυνης οικίας σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο. Η οικία αυτή, αν και έχει χαρακτηριστεί στατικά και δομικά επικίνδυνη, δεν έχει ακόμη κατεδαφιστεί, και με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις τμήματά της έπεσαν στο δρόμο, όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή προς την εφημερίδα ο πρώην τοπικός σύμβουλος, Ι. Ζουζούνης, μεμφόμενος για αδιαφορία τη Δημοτική και την τοπική Αρχή.      
Όπως αναφέρει ο κ. Ζουζούνης, «σημαντικοί πυλώνες στην τοπική κοινωνία είναι η ποιότητα ζωής και η προστασία των πολιτών. Καθρέφτης της κοινωνίας η νοοτροπία της, η κουλτούρα της και η φιλόξενη εικόνα της, η οποία φαίνεται από την αναπτυγμένη ποιότητα ζωής.
Η εικόνα των σπιτιών, των καταστημάτων, των πεζοδρομίων και γενικά των προσβάσεων πρέπει να ‘ναι στο βαθμό ώστε ο μόνιμος κάτοικος, ο επισκέπτης, αλλά και ο τουρίστας, να νιώθουν άνετα, ασφαλείς και να τους έλκει μια αξιοθαύμαστη όμορφη εικόνα της πόλης που επισκέπτονται, έτσι ώστε να επιθυμούν διακαώς να επιτείνουν την παραμονή τους. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο στην πόλη της Κορώνης η εικόνα της οποίας χρήζει άμεσα βελτίωσης και ταυτόχρονα η ασφάλεια των πολιτών της, οι οποίοι επί έτη παλεύουν για την επικίνδυνη οικία – πρόκληση μπροστά από το Γυμνάσιο Κορώνης. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν τμήματά της σε δρόμο συχνής διάβασης πεζών και κυρίως μαθητών. Η οικία έχει χαρακτηριστεί στατικά και δομικά επικίνδυνη και έπρεπε να ‘χει κατεδαφιστεί σύμφωνα με αυτοψία Δ/ΝΣΗΣ ΧΩΠΕ και ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ αρ. πρωτ. 7808/09, 1377/09, 1235/09, 1118/10.
Ως αρμόδια υπεύθυνη η Δημοτική Αρχή και η τοπική Αρχή μέχρι σήμερα έχουν αδιαφορήσει πλήρως για ευνόητους λόγους, παρόλο που έχουν γνώση του σοβαρού θέματος σε ερώτησή μου προ διετίας, ενώ υπάρχουν επιστολές του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και θεσμικών φορέων. Η κατάσταση είναι αφόρητη, επικίνδυνη, αλλά και αλγεινή και είναι αναγκαία η εκτέλεση της έκθεσης κατεδάφισης. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις φανέρωσαν το εντονότατο πρόβλημα αλλά και τη γύμνια της Δημοτικής και της τοπικής Αρχής. Η νέα τοπική Αρχή έχει ουσιαστικό χρέος να αντιμετωπίσει το θέμα, να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν, διότι έχει χρέος έναντι των πολιτών. Και οι δυο τους έχουν χρέος να δώσουν αξία στο θεσμικό ρόλο τους, ώστε να εκλείψουν σε μεγάλο βαθμό τριτοκοσμικές εικόνες και να γίνει η πόλη μας ελκυστική για όλους. Όχι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, αλλά να γίνει κανόνας για όλους μας ότι η ποιότητα ζωής χαρακτηρίζει όλους μας, το επίπεδό μας. Οι πολίτες πρέπει να σταθούν υπεύθυνα στην ανευθυνότητα της Δημοτικής και τοπικής Αρχής. Ας δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ας προχωρήσει άμεσα η βελτίωση της εικόνας της Κορώνης, που τόσο όλοι μας προσδοκούμε».