Κορυφώνεται σήμερα η κάθοδος των επισκεπτών για το Πάσχα


Έντονη είναι από χθες η κίνηση στους δρόμους της Καλαμάτας, ενώ η άφιξη των επισκεπτών του Πάσχα αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα.
Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας η Τροχαία Καλαμάτας βρίσκεται επί ποδός, επιχειρώντας με αυξημένα μέτρα να διευθετήσει τη μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση των ημερών. Τα δε γραφεία της υπηρεσίας έχουν αδειάσει, αφού έχει αξιοποιηθεί κάθε αστυνομικός, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μέχρι την επόμενη Κυριακή, οπότε εκτιμάται ότι θα φύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς.
Μιλώντας στο «Θ» ο διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, σύνεστησε στους οδηγούς να είναι συνετοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων. Ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και φέτος «να τσουγκρίσουμε μόνο τα αυγά μας και όχι τα αυτοκίνητά μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αλκοτέστ όλο το 24ωρο
Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας υπάρχουν σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Το εθνικό οδικό ήδη παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, ενώ σήμερα και αύριο θα κορυφωθεί και στο κέντρο της Καλαμάτας.
Ο δε σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει: αστυνόμευση του οδικού δικτύου με περιπολικά, αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους της Καλαμάτας, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.) κ.ά.
Μάλιστα, ο κ. Αξιοτόπουλος σημείωσε ότι έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ, τις εορταστικές ημέρες, θα διενεργούνται καθ’ όλο το 24ωρο και, φυσικά, ανήμερα το Πάσχα.

Και στην ΚΑΚ
Σύμφωνα με το διοικητή της Τροχαίας, σήμερα και αύριο βαρύτητα θα δοθεί στο κέντρο της πόλης, ενώ από αύριο θα ελέγχεται περισσότερο η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού.
Αυξημένα τα μέτρα θα είναι και τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε αναμένεται να επιστρέψουν οι περισσότεροι εκδρομείς «στη βάση τους».
Παράλληλα, ο διοικητής της Τροχαίας συνέστησε σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, διότι τέτοιες ημέρες παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα στην πόλη, καθώς οι επισκέπτες δε γνωρίζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Καλαμάτας. Επίσης, να τηρούν τις απαγορεύσεις στάθμευσης, διότι θα βεβαιώνονται παραβάσεις και θα αφαιρούνται πινακίδες.
Τέλος, δίκυκλη περιπολία της Τροχαίας θα υπάρχει και στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη