Πρόκριση μαθητών στον τελικό του “Young Business Talents”


Στον τελικό του επιχειρηματικού μαραθωνίου διοίκησης με προσομοιωτή “Young Business Talents”, που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία Nivea, προκρίθηκε η ομάδα GNK από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, αποτελούμενη από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, Νίκο Αντωνόπουλο, Βασίλη Βαμβακά, Γιώργο Πουλίτση και Κωνσταντίνο Ταχμαζίδη, μαζί με την καθηγήτριά τους Σταυρούλα Κόκκαλη.
Η ομάδα GNK αρχικά ξεχώρισε ανάμεσα στις 75 καλύτερες ομάδες από τις συνολικά 543 που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα. Οι 75 ομάδες προκρίθηκαν στα τελικά και διαγωνίστηκαν στις 28 Μαρτίου στο γήπεδο Μετς στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, χωρίστηκαν σε δεκαπέντε πεντάδες με δεκαπέντε προσομοιώσεις και έτσι προέκυψαν δεκαπέντε πρώτοι νικητές. Μέσα σε αυτούς ήταν και η ομάδα GNK.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περιφέρεια της Νότιας Ελλάδος, δηλαδή σχολεία από Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου, Ιονίου και Κρήτη, ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε να διακριθεί. Μάλιστα, συγκινητικά ήταν τα λόγια καθηγήτριας από το 1ο ΓΕΛ Τρίπολης, η οποία είπε στα παιδιά: «Μπράβο σας, κάνατε περήφανη όλη την Πελοπόννησο».