Ρήγματα στη συμπολίτευση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας για τη διαχείριση των απορριμάτων


Λαϊκή εξέγερση και κατακραυγή εναντίον της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας
Ρήγματα στη συμπολίτευση, σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του συνδυασμού του Π. Κατσίβελα
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνουν να λάβουν, μέρα με τη μέρα, οι αντιδράσεις στους Γαργαλιάνους, που ήδη θυμίζουν λαϊκή εξέγερση, με την κατακραυγή των κατοίκων εναντίον της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου, για την απόφαση χωροθέτησης σκουπιδοεργοστασίου στο παλιό λατομείο Αλέρτα.
Παράλληλα, δε, το κλίμα στην παράταξη του Παναγιώτη Κατσίβελα είναι τεταμένο, ενώ από την Παρασκευή (ημέρα που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και με τις ψήφους μόνο της συμπολίτευσης, έπειτα από πρότασή του, χωροθετήθηκε το σκουπιδοεργοστάσιο στους Γαργαλιάνους), με τις επιδεικτικές και ηχηρές απουσίες δύο δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, έγινε πασιφανές ότι υπάρχει σοβαρό ρήγμα στη συμπολίτευση και η συνοχή της παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας, έστω κι αν η δημόσια εικόνα μέχρι τότε φαινόταν «αλλιώς», έχει διαρραγεί!
Σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις – όπως πληροφορούμαστε – στο εσωτετικό του συνδυασμού του δημάρχου Τριφυλίας, ενώ υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και στελέχη του συνδυασμού δείχνουν έντονα προβληματισμένοι και απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση και διαχείριση του όλου ζητήματος. Όπως λένε, από το πουθενά και χωρίς λόγο, με αψυχολόγητες ενέργειες, κινήσεις και αποφάσεις, «εξέθεσε» το δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και το συνδυασμό γενικότερα στα μάτια των κατοίκων και των δημοτών, και μάλιστα χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα των σκουπιδιών, αφού η απόφαση από πολλούς χαρακτηρίζεται από έωλη έως και μη σύννομη και, ως εκ τούτου, δε θα έχει καμία ισχύ και πρακτικό αντίκρισμα. Όμως, με αυτή, λένε, διεφάνησαν προθέσεις αλλά και κρυφοί πόθοι της Δημοτικής Αρχής, που δεν έχουν να κάνουν τόσο με το πρόβλημα των σκουπιδιών, όσο με προσωπικές επιθυμίες και στοχεύσεις σχετικά με την ύπαρξη και το μέλλον του ίδιου του Δήμου και, κυρίως, με προθέσεις και στοχεύσεις σε ενδεχόμενο διάλυσής του και δημιουργίας νέου Δήμου στη νοτιοδυτική Μεσσηνία με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Στελέχη της παράταξης του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, από τα Φιλιατρά, με κάθε ευκαιρία που τους δίδεται και σε υψηλούς τόνους, σημειώνουν πως υπήρχε μεθόδευση να πάνε στα σκουπίδια για το εργοστάσιο στα Φιλιατρά, αλλά χάρη στη συντονισμένη αντίδραση αυτοδιοικητικών και συλλογικών φορέων, αυτό – για την ώρα τουλάχιστον – απετράπη. Όμως, δεν εφησυχάζουν, επειδή θεωρούν πως το θέμα δεν έχει λήξει, και καραδοκούν, ώστε σε ενδεχόμενη δυσμενή για τα Φιλιατρά εξέλιξη, να είναι έτοιμοι να βάλουν οριστικά τέλος!
Στους Γαργαλιάνους, από την άλλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη και προοπτική (της εγκατάστασης και λειτουργίας σκουπιδοεργοστασίου στους Γαργαλιάνους). Μάλιστα, μαζί και με άλλους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά και πολίτες – ψηφοφόρους του συνδυασμού του κ. Κατσίβελα, χειροκρότησαν το δήμαρχο μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του και κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει.
Κάτοικοι των Γαργαλιάνων, παλιοί αυτοδιοικητικοί προερχόμενοι και από το κόμμα της Ν.Δ., υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Κατσίβελα, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων όμως, εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεση και αντίδρασή τους και πολλοί την εξέφρασαν και στην ενημερωτική συνάντηση που διεξήχθη το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Σήμερα το απόγευμα, στις 6.00, στην Αποθήκη 186 του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, θα διεξαχθεί συγκέντρωση – συζήτηση ενεργών πολιτών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, για να συντονίσουν δράσεις και παρεμβάσεις και να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα κατά του σκουπιδοεργοστασίου!

Του Ηλία Γιαννόπουλου