Στην Καλαμάτα τρία κρουαζιερόπλοια την περίοδο του Πάσχα


Europa, Berlin και Costa Neoromantica

Αυξάνεται ο αριθμός αφίξεων για το 2015 σύμφωνα με στοιχεία

Τρία κρουαζιερόπλοια θα βρεθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας την περίοδο του Πάσχα και ήδη χθες, Μεγάλη Πέμπτη, κατέπλευσε το πρώτο. Το σκάφος Europa έφθασε στο λιμάνι με 364 επιβάτες και πλήρωμα 290 ατόμων, ενώ το ταξίδι του ξεκίνησε από το Παλέρμο της Σικελίας και θα ολοκληρωθεί στον Πειραιά.
Οι επιβάτες του είναι Γερμανοί. Το σκάφος αυτό επρόκειτο να έλθει σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, αλλά τροποποιήθηκε το πρόγραμμά του. Τους επιβάτες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, κάτι που θα συμβεί και με εκείνους των κρουαζιεροπλοίων που αναμένονται, και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας και τοπικά προϊόντα, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Επίσης, το κρουαζιερόπλοιο Berlin θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καλαμάτας, με 180 άτομα προσωπικό και περίπου 350 επιβάτες, αύριο Μέγα Σάββατο στις 7.30 το πρωί και θα αποπλεύσει την Κυριακή του Πάσχα και ώρα 18.00. Το σκάφος αυτό αναμενόταν να φθάσει στην Καλαμάτα ανήμερα το Πάσχα, θα έλθει όμως μία ημέρα νωρίτερα και θα παραμείνει επί διήμερο.
Τέλος, την Τετάρτη 15 Απριλίου θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica. Το σκάφος θα αφιχθεί στις 9.00 το πρωί και θα αναχωρήσει στις 20.00, ενώ σε αυτό θα επιβαίνουν περί τους 1.200 περιηγητές.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Καλαμάτας κατά το έτος 2015 θα είναι περισσότερες απ’ όσες είχαν προγραμματισθεί και θα ξεπεράσουν τις 40.