Το Σάββατο «Γνωρίζουμε το αγρόκτημα Φοίφα»


Ανοιχτή ημέρα γνωριμίας και διαδραστικής επαφής με τις θεματικές ενότητες των εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν τον Απρίλιο και το Μάιο, είναι αυτή του Σαββάτου 4 Απριλίου για το «Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα».
Την ημέρα αυτή, το αγρόκτημα θα είναι ανοιχτό σε μικρούς και μεγάλους, συλλογικούς φορείς, σχολεία, άτυπες oμάδες, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Όσοι παραβρεθούν, θα μάθουν, επίσης, για τις υπόλοιπες δράσεις του αγροκτήματος.
Το «Αγρόκτημα» βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Είσοδο Καλαμάτας, (δίπλα από 1ο Βενζινάδικο AVIN). Αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό οργανισμό, με κύριο στόχο την ανάπτυξη και διάδοση του «πολιτισμού της καλλιέργειας», μέσω ποικίλων βιωματικών εργαστηρίων, καθώς και την αποκεντρωμένη πολιτισμική παραγωγή.
Ένα από τα κύρια εγχειρήματά του είναι η Τράπεζα Σπόρων «Ανώνυμοι Σποροφὐλακες», που έχει κάνει πολλές τοπικές ανταλλαγές σπόρων τα τελευταία 4 χρόνια, όπως και η δημιουργία και υποστήριξη του RE:THINK PROJECT και του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης, ένα εγχείρημα που κατάφερε να μεγαλώσει και να ανεξαρτητοποιηθεί από το αγρόκτημα, για να απλώσει τα φτερά του στην πόλη, αναδεικνύοντας την αξία και το ρόλο της οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης.