Έκπτωτος ο εργολάβος του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας


Την έκπτωση του αναδόχου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, της κοινοπραξίας «ΜΕΛΚΑ Ενεργειακή ΑΛΦΑ ΑΕ – Ωρίων ΑΤΕ», αποφάσισε αρμόδια επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.
Το θέμα γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, όταν τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, να εγκριθεί η δαπάνη επίδοσης της συγκεκριμένης απόφασης στην κοινοπραξία μέσω δικαστικού επιμελητή.
Η απόφαση της έκπτωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ελήφθη, αφού η αρμόδια Επιτροπή έλαβε υπόψη της το νόμο, την ειδική πρόσκληση της Τεχνικής Υπηρεσίας προς τον εργολάβο, από τις 11 Μαρτίου 2015 και αφού εξαντλήθηκε η προθεσμία που έθετε η συγκεκριμένη ειδική πρόσκληση.
Η έκπτωση αιτιολογείται με βάση εργασίες που δεν εκτέλεσε ο ανάδοχος και ενέργειες με τις οποίες δε συμμορφώθηκε στα θέματα των «τεχνικών σκηνής», καθώς και εργασίες που δεν εκτέλεσε και ενέργειες με τις οποίες δε συμμορφώθηκε για τις λοιπές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, θα κληθεί ο επόμενος εργολάβος για να ολοκληρώσει το έργο.
Όπως είναι γνωστό, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαπίστωσε ότι οι μηχανισμοί της σκηνής δεν πληρούν τα πρότυπα που όριζε η μελέτη του έργου. Η ανάδοχος κοινοπραξία διαφώνησε και ο Δήμος κάλεσε γερμανική εταιρεία πιστοποίησης, προκειμένου να αποφανθεί αν πράγματι υπάρχει θέμα με τα τεχνικά της σκηνής. Όπως είχε σχολιάσει πρόσφατα ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις θέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που επιβεβαιώθηκαν και από το υπουργείο Υποδομών, και θα έπρεπε να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Είναι προφανές ότι η κοινοπραξία αρνήθηκε, εξ ου και η έκπτωσή της.