Αγαπητέ Θανάση…


Η κυβέρνηση κατηγορούσε τους δανειστές για πολυγλωσσία, ότι άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος. Το ίδιο κατηγορούσαν και οι δανειστές την κυβέρνηση. Για το δεύτερο διαφωνώ απόλυτα. Γιατί στην κυβέρνηση επικρατεί ομοφωνία. Όλοι λένε τα ίδια. Μα πολλή ομοφωνία! Της ομοφωνίας το κάγκελο γίνεται. 
Η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια εσωτερική πολυφωνία, που αλλάζει ανάλογα με την ημέρα! Φτάνει μέχρι τη διαπίστωση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ότι «Η Ελλάδα υπήρχε και πριν το ευρώ…». 
Δηλαδή, αγαπητέ Θανάση; Τελικά ποια εντολή έχετε από τον ελληνικό λαό ξέρετε; Την έχετε εντοπίσει στοιχειωδώς ή νομίζετε πως όλοι οι Έλληνες σας ψήφισαν ακριβώς για τους ίδιους λόγους. 
Όλα αυτά τα γλαφυρά για τη δραχμούλα, γιατί δε μας τα είπατε προεκλογικά να κανονίσουμε την πορεία μας;  
Κανένα πρόβλημα με τη δραχμούλα, αν έχει και καλό καιρό. Αλλά να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Να ξέρουμε τις επιπτώσεις, τα ενδεχόμενα, τις προοπτικές – ή την έλλειψή τους.  Έτσι δεν είναι το σωστό; 
Τελικά, αγαπητέ Θανάση, εγώ ξέρω γιατί σας ψήφισα. Το κακό είναι ότι δεν ξέρετε εσείς. Και επειδή η ζέστη ανεβαίνει, μην κάνετε τα νεύρα μας ταραντέλα και ο καθένας από την κυβέρνηση πετάει ανά ημέρα και από μία χειροβομβίδα… 
Α.Π.