Δέσμευση Τατούλη για καταβολή όλων των αποζημιώσεων μέχρι 30 Ιουνίου για το Γαργαλιάνοι – Ρωμανού

Δέσμευση Τατούλη για καταβολή  όλων των αποζημιώσεων μέχρι 30 Ιουνίου για το Γαργαλιάνοι – Ρωμανού

Τη ρητή δέσμευση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, απέσπασαν ύστερα από επίμονες ερωτήσεις οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των ιδιοκτητών – δικαιούχων αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί σε όλους οι αποζημιώσεις, σε σύσκεψη που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.
Τη σύσκεψη συγκάλεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Βάσω Μαρίνη και Τρύφωνας Λαμπούσης, για την πληρέστερη ενημέρωση των δικαιούχων αποζημιώσεων, καθώς 130 ιδιοκτήτες μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ αποζημίωση, παρότι ο χρόνος της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έχει παρέλθει και άλλοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη λάβει το 60% των αποζημιώσεων που δικαιούνται.
Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν, κάνοντας γνωστές τις θέσεις τους για το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και οι επικεφαλής των μειοψηφιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς και Νίκος Γόντικας, οι οποίοι άφησαν αιχμές και για την Περιφερειακή Αρχή για την αδικία που έχουν υποστεί οι 130 δικαιούχοι που δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση μέχρι στιγμής.
Έπειτα από συζήτηση και στιγμιαίες εντάσεις, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι σημείωσαν πως οι δικαιούχοι εδώ και καιρό ζητούν να τους αποσταλεί ειδική ηλεκτρονική φόρμα για να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται, ώστε η Περιφέρεια να λάβει όλες τις αποφάσεις και να προβεί σ’ όλες τις ενέργειες για να καταβληθούν σε όλους όλες οι αποζημιώσεις.
Σημειώνεται πως ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένα και διαθέσιμα 8.000.000 ευρώ για όλες τις αποζημιώσεις, 2,5 εκ. για το υπόλοιπο 40% όσων έχουν ήδη λάβει μέρος της αποζημίωσης και 5,5 εκ. ευρώ για τους 130, με τους δικαιούχους που δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση να τονίζουν πως, εάν δεν υλοποιηθεί η δέσμευσή του, θα βγουν με τα τρακτέρ στο δρόμο και το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ.