Δημοπρασία για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ταϋγέτου

Δημοπρασία για την εκμίσθωση  του Τουριστικού Ταϋγέτου

Στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, θα διεξαχθεί η ανοικτή δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ταϋγέτου, δημοτικού ακινήτου Τοπικής Κοινότητας Αλαγονίας, της διώροφης οικοδομής με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τ.μ. και συνολική δόμηση 626,65 τ.μ., καθώς και της λυόμενης ξύλινης κατασκευής – καφετέριας επιφανείας 90,88 τ.μ., με δικαίωμα χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου, που βρίσκονται στο 34ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης επί του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 25 έτη. Το καταβλητέο μηνιαίο μίσθωμα (μίσθωμα εκκίνησης δημοπρασίας) του ακινήτου ορίζεται σε 1.200 ευρώ και από το μίσθωμα που θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα αφαιρείται το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, με ανώτατο το ποσό των 915,74  ευρώ, όπως προκύπτει από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας (καθώς το κόστος επισκευής υπολογίστηκε σε 274.720,50 ευρώ).
Επιτρέπεται η ένταξη για την επισκευή, ανακαίνιση των κτηρίων σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, LEADER κ.λπ.).
Η επιδίωξη του Δήμου είναι να εξευρεθεί αξιόπιστος ενοικιαστής, που θα προσφέρει 5 – 6 θέσεις εργασίας και το Τουριστικό να είναι σημείο αναφοράς για τον Ταΰγετο. Ο επενδυτής θα το επισκευάσει, πιθανόν θα το επεκτείνει και θα το εκσυγχρονίσει, η δε αξία των επισκευών θα αφαιρεθεί από το ενοίκιο. Το ίδιο θα ισχύσει για τα κτήρια δωρεάς Παναγιώταρου στη Μικρή Μαντίνεια, καθώς και για το «Αχίλλειον» και το «Βασιλικόν» στο κέντρο της Καλαμάτας.