Ενίσχυση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας με 3 γεωπόνους

Ενίσχυση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας με 3 γεωπόνους

Αναβάθμιση του γραφείου της Μεσσήνης
Την άμεση ενίσχυση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας με 3 γεωπόνους και την αναβάθμιση του γραφείου της Μεσσήνης εξήγγειλε χθες το απόγευμα από την Τερψιθέα Κυπαρισσίας ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε την περιοχή, για να δει από κοντά – κυρίως – τη συγκομιδή και προώθηση του υπαίθριου καρπουζιού Τριφυλίας, ενώ συζήτησε με υπηρεσιακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αγρότες, εμπόρους και εξαγωγείς.
«Είμαστε στο κέντρο της παραγωγής στην Τριφυλία για να δούμε από κοντά την εξέλιξη στην προώθηση των προϊόντων μας, ιδιαίτερα δε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που είναι η περίοδος του καρπουζιού», επισήμανε στο συσκευαστήριο του Μπάμπη Παπαδόπουλου στην Τερψιθέα, που ήταν και ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης.
Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η περιοχή στην αύξηση του ποσοστού στην αγροτική οικονομία» και έδωσε τα εύσημα στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και το διευθυντή της, Αντώνη Παρασκευόπουλο, για το έργο που παράγει και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τους παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς, καθώς, βεβαίως, και για τους άρρηκτους δεσμούς με την Περιφερειακή Αρχή, τονίζοντας: «Χαίρομαι γιατί η Υπηρεσία (ΔΑΟΚ) εδώ έχει τεράστιες αποδόσεις, που είναι ένα στοίχημα – πιλότος για όλη τη χώρα»!
Ο περιφερειάρχης εξήγγειλε την ενίσχυση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας με 3 γεωπόνους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δόθηκε εντολή στους συνεργάτες μου να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εδώ Υπηρεσίας με τρεις γεωπόνους», ενώ συνεχίζοντας ανέφερε πως «τροποποιούν τον Οργανισμό, προκειμένου το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Μεσσήνης να το κάνουμε διευρυμένο τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης…».
Ακολούθως, και αφού γεύθηκε καρδιά καρπουζιού Τριφυλίας, επισκέφθηκε καρπουζοχώραφα στον Αγρίλη, ενώ μετέβη στις εγκαταστάσεις της πρώτης Ομάδας Παραγωγών στα Φιλιατρά!
Τον κ. Τατούλη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, και βεβαίως ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος. 

 
Του Ηλία Γιαννόπουλου