Την ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, καθώς επανακάμπτουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες και, επομένως, θα επαναλειτουργήσουν η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Σχολικής Φύλαξης.
Όσον αφορά στη Δημοτική Αστυνομία, λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκ μέρους πρώην δημοτικών αστυνομικών που επιθυμούν να επανέλθουν στο Δήμο. Είχαν υποβληθεί 6 αιτήσεις και ο δήμαρχος ανέφερε πως ευελπιστεί να υποβληθούν κι άλλες. Πρόκειται, δε, να υπογράψει και μετακινήσεις υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε άλλους Δήμους, προς το Δήμο Καλαμάτας, ενώ, όπως τόνισε, «η δομή που υπήρχε θα επανέλθει, με επικεφαλής τον Γ. Πετρόπουλο».
Το ίδιο θα συμβεί και με τους σχολικούς φύλακες. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 18 αιτήσεις από πρώην σχολικούς φύλακες. Σήμερα, ολοκληρώνεται και για αυτούς η περίοδος υποβολής αιτήσεων και επανέρχονται στο Δήμο από αύριο.
Κατά το δήμαρχο, με την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας επανέρχεται «το αναγκαίο εργαλείο για τη λειτουργία του Δήμου». Χαρακτήρισε, επίσης, «κρίσιμο ζήτημα» την επαναλειτουργία της Υπηρεσίας Σχολικής Φύλαξης, καθώς «τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται», ιδίως τις απογευματινές ώρες.
Επανέρχονται από αύριο δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες στην Καλαμάτα
Δείτε επίσης.
Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους από τις 12 Οκτωβρίου
Μεσσηνία: Συνελήφθησαν με ναρκωτικά, είχαν πλαστά διαβατήρια ενώ ο τρίτος κατηγορείται και για ανθρωποκτονία
Ο Μιλτιάδης με Ερμή Κιβερίου – Ο Πανθουριακός με Ηρακλή Ξυλοκάστρου – Στον Αστέρα Βλαχιώτη ο Τέλος Άγρας
Πριν 94 χρόνια
Πόσα λουκέτα χρειάζεστε για να μας πιστέψετε;
Επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Συμβουλεύω τους Ουκρανούς να αποκτήσουν νέο ηγέτη»
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Ας μπουν προσωρινά, έστω, δύο απλοί προβολείς
Τοπικά 10.10.2026, 22:51
Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα
Τοπικά 10.10.2026, 18:00
Ρουβίκωνας Καλαμάτας: Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα
Τοπικά 10.10.2026, 16:30
Λαϊκή Συσπείρωση: Απαράδεκτη η κατάσταση στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας
Φόρτωση…



