Επικρίσεις από τη μειοψηφία κατά της Δημοτικής Αρχής για τα πρόστιμα του ΤΑΠ

Επικρίσεις από τη μειοψηφία κατά της Δημοτικής Αρχής για τα πρόστιμα του ΤΑΠ

Σφόδρα επικριτικός κατά της Δημοτικής Αρχής που επέβαλε πρόστιμα 200% σε όσους είχαν δηλώσει λιγότερη έκταση από την πραγματική, χωρίς να τους έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές, εμφανίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας ο Στ. Μπεχράκης.
Ο κ. Μπεχράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί, για τους οποίους μέσω ΤΑΠ και δημοτικών τελών καταγράφηκαν περισσότερα τ.μ. από τα δηλωθέντα, χωρίς να γνωρίζουν ότι έπρεπε να δηλωθούν, και αναρωτήθηκε πώς χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι πολίτες για το χρέος και την οφειλή, τους ζητείται να πληρώσουν πρόστιμα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αντί να ενημερωθούν για την άσκηση προσφυγής στη Φορολογική Επιτροπή, όπου θα πλήρωναν το μισό πρόστιμο, παραπέμπονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, ενώ όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Δημ. Φαββατάς, ήρθαν τα πρόστιμα με πέντε χρόνια καθυστέρησης.
Εξηγήσεις ανέλαβε να δώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Μπούχαλης. Όπως είπε, το πρόστιμο 200% το ορίζει ο νόμος, καθώς πρόκειται για αποκρυφείσα φορολογική ύλη και επιβάλλεται πριν από τη βεβαίωση των οφειλών. Πρόσθεσε πως ακολουθούν προσαυξήσεις, καθώς και ότι η υπηρεσία είχε ενημερώσει λόγω της ένταξης σε καθεστώς ρυθμίσεων και συμπλήρωσε ότι η ρύθμιση των 100 οφειλών δεν προβλέπει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.
Στην επισήμανση του Δ. Φαββατά για την πενταετή καθυστέρηση, ο κ. Μπούχαλης απάντησε πως εγκαλείται επειδή δεν παρανόμησε η υπηρεσία, που έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο.            
Χ.Χ.