Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία από την αύξηση ΦΠΑ


Στις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και γενικότερα την οικονομία από την αύξηση ΦΠΑ αναφέρεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή των υπό συζήτηση νέων φορολογικών επιβαρύνσεων.
Όπως υποστηρίζει: «Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, όπως γνωρίζετε, η τιμή διάθεσης του τουριστικού προϊόντος στο διεθνοποιημένο τουριστικό περιβάλλον πρέπει να είναι ανταγωνιστική και οποιαδήποτε αύξηση στην τελική τιμή του επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την τουριστική ζήτηση στη χώρα μας.
Επειδή η συζητούμενη αύξηση του ΦΠΑ υπονομεύει, όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά τη γενικότερη ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη βιωσιμότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, διότι εκτιμάται ότι το 30% των τουριστικών δαπανών απορροφούν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, 20% οι μεταφορές, 30% τρόφιμα- ποτά κ.λπ. και τα υπόλοιπα οι αγορές. Άρα, από τον τουρισμό ωφελούνται όλοι οι τομείς της οικονομίας.
Παρακαλούμε θερμά την προσωπική σας παρέμβαση, προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή των υπό συζήτηση νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, διότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον τουρισμό και γενικότερα την εθνική οικονομία».