Η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας 3-1 τον Δ.Σ. Ηλείας

Η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας 3-1 τον Δ.Σ. Ηλείας

Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πρόσθεσε μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της, επικρατώντας με 3-1 της ομάδας του Δ.Σ. Ηλείας, χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς» σε ματς που περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη Δράμα. Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αγωνίστηκε μ’ αρκετές απουσίες (Γιάννης Πλάγος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Θάνος Καράμπελας, ήταν εκτός αποστολής λόγω διαφόρων υποχρεώσεων) και στο α΄ ημίχρονο δεν έκανε καλή εμφάνιση.  Βέβαια και η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας είχε μια σημαντική απουσία, καθώς δεν αγωνίστηκε ο τερματοφύλακας Ανδρέας Τρυφωνόπουλος (έχει υπερασπιστεί την εστία μεταξύ άλλων του Πανηλειακού, της Δάφνης Ανδραβίδας και άλλων ομάδων). Στη σύνθεση της φιλοξενούμενης ομάδας ξεχώριζε το όνομα του Νίκου Γκρίλα (παλαιότερα φόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής).
Στο β΄ημίχρονο παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη, δημιούργησε ευκαιρίες, ήταν αποτελεσματική και πέτυχε την 8η σερί νίκη της.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου, στο α΄ ημίχρονο ήταν εξαιρετική και έχασε κλασικές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι.
Στην επανάληψη δέχθηκε την πίεση της ομάδας του Δ.Σ. Καλαμάτας και δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει μία ακόμη ήττα.
 
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
2΄ο Κωνσταντίνος Κουτρούλης εκτέλεσε φάουλ, ο Αριστείδης Παναγιωτόπουλος γυριστή κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι, ο Κώστας Τσεριώνης προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα, κτύπησε όμως στο χέρι του και ο διαιτητής Ηλίας Τσουλάκος έδωσε το φάουλ.
8΄ο Κώστας Παναγόπουλος σέντρα, ο Αριστείδης Παναγιωτόπουλος γυριστό σουτ, ο Κώστας Αθανασόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του.
39΄ ο Κώστας Τσεριώνης δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σταύρο Πετρόπουλο, πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε κόρνερ.
43΄ο Νίκος Σουρίλας εκτέλεσε κόρνερ, ο Βασίλης Φωτεινάκης γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μόλις άουτ.
48΄ο Νίκος Σουρίλας εκτέλεσε κόρνερ, ο Σταύρος Πετρόπουλος κεφαλιά, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.
52΄ ο Κώστας Αθανασόπουλος επιχείρησε έξοδο και ανέτρεψε τον Εμμανουήλ Μπιρμπίλη, με τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Δ.Σ. Πύργου να ζητούν πέναλτι. Ο διαιτητής Ηλίας Τσουλάκος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
57΄ ο Αργύρης  Τσιγάρος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα «κόντραρε» στο τείχος, στρώθηκε στον Θανάση Καρμοιράντζο που ήταν αφύλαχτος στο σημείο του πέναλτι και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
80΄ ο Βασίλης Φωτεινάκης ατομική προσπάθεια, η μπάλα κόντραρε στον Νίκο Παναγόπουλο, στρώθηκε στον επερχόμενο Αργύρη Τσιγάρο, που με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.
85΄ ο Θανάσης Καρμοιράντζος με εκπληκτικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, πετυχαίνοντας το 3-0.
87΄ ο Ανδρέας Γκινάλας με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-1. Ο σκόρερ πήγε να πάρει την μπάλα από τα δίχτυα και δημιουργήθηκε μικροένταση με ποδοσφαιριστές του Δ.Σ. Καλαμάτας.
90΄ κόντρα Αργύρη Τσιγάρου, Κων/νου Τσεριώνη λίγο έξω από την περιοχή, ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Δ.Σ. Καλαμάτας δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, που απέκρουσε σωτήρια.
91΄ ο Ανδρέας Νικολακόπουλος σέντρα, ο Νίκος Γκρίλλας γυριστό σουτ άουτ.
 Τον αγώνα σφύριξε ο Ηλίας Τσουλάκος, που είχε βοηθούς τις Μαρία Ζέρβα και Αθανασία Παπαϊωάννου.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Αθανασόπουλος, Τσιγάρος, Καρμοιράντζος, Ορφανός, Αλεξόπουλος, Σουρίλας, Γιαννακόπουλος, Φωτεινάκης, Δρακόπουλος, Νικολακέας, Πετρόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Μάρκου, Γεωργακίλας.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (Νίκος Χηνόπουλος): Π. Γιαννόπουλος, Β. Γιαννόπουλος, Παναγόπουλος, Γκρίλλας, Πανγιωτόπουλος, Ιωάννου, Μπιρμπίλης, Νικολακόπουλος, Κουτρούλης, Τσεριώνης, Κ. Παναγόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Μαραγκουδάκης, Σαραντόπουλος, Τρυφωνόπουλος, Μετσοβίτης, Πανταζόπουλος, Άμπου – Χαμπντά, Ανδριόπουλος, Γκινάλας, Γεωργουλόπουλος.

  • Γιατρός αγώνα ήταν η Θεοδώρα Δημαρέση.

 Του Βαγγέλη Χουντάλου