Κέρδισε τις εντυπώσεις το «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο» από τους μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας

Κέρδισε τις εντυπώσεις το «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο» από τους μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας

 
-Εξαιρετικά κείμενα, υπέροχες ερμηνείες, εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Συγκίνηση αισθάνθηκαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο», την οποία ανέβασαν μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας.
Κείμενα εξαιρετικά, προσαρμοσμένα στο σήμερα και στην ελληνική πραγματικότητα, υπέροχες ερμηνείες από τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες ηθοποιούς. Εντυπωσιακά κοστούμια και ακόμη καλύτερα χορευτικά ήρθαν να συνθέσουν ένα λαμπρό σκηνικό, το οποίο θα θυμούνται για πολύ καιρό όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Ας πούμε, όμως, και δυο λόγια για το έργο, αλλά και τους συντελεστές του, που κέρδισαν τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα, το οποίο, μάλιστα, είχε ως αφετηρία τον τρόπο δράσης των ΜΜΕ, προσαρμοσμένα σε μια διαφορετική και πρωτότυπη πραγματικότητα, μιας και εξελίσσεται στον… «Παράδεισο».
Δύο δημοσιογράφοι, η Σάρα Στάνη και η Μάρα Κοθώνη πηγαίνουν στον παράδεισο με αποστολή από την εφημερίδα «Το Πένθος», του Μπάμπη Μπόχολα, ώστε να εξιχνιάσουν τη λίστα… Καπούτ! Κατά την παραμονή τους, όμως, στον παράδεισο μαθαίνουν από τους «κατοίκους» του πολλά περισσότερα για τη ζωή εκεί… και όχι μόνο!
Αν μη τι άλλο, τα παιδιά από το Γυμνάσιο της Θουρίας, που γι’ ακόμη μια φορά πρωτοτυπεί και ξεχωρίζει μέσα σε μια δύσκολη παιδαγωγική πραγματικότητα, άφησαν το στίγμα τους. Ακολούθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κείμενα της καθηγήτριάς τους Ευτυχίας Κούτρικα και τις σκηνοθετικές συμβουλές των επίσης καθηγητριών τους Μαρίας Μπαλάσκα (σκηνοθεσία) και Μαρίας Πολυχρονοπούλου (βοηθός σκηνοθέτη), που ήταν οι βασικοί άξονες πραγματοποίησης της παράστασης, στην οποία συνέβαλαν η διευθύντρια Παναγιωτίτσα Ανδρεάκου, ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου – Λυκείου Θουρίας, οι κ.κ. Ντυμένος, Λαχανάς και οι γονείς των μαθητών.
Αφήσαμε για το τέλος τους πρωταγωνιστές… Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Παναγιώτα Τσικούρη, Νικολίνα Μιχαλιά (δημοσιογράφοι), Θανάσης Χριστόπουλος (άγγελος), Εμμανουήλ Κασεμάι (διάβολος), Αναστάσιος Σακκάς (βοηθός αγγέλου), Θεοδώρα Δωδεκάτου (Λιλίκα), Γεωργία Τσουκαλά (δικηγόρος), Παναγιώτα Λυγίζου (γλωσσού), Φιλίτσα Στασινοπούλου (βλάχα), Κατερίνα Κοντοπούλου, Ελευθερία Λεκαδίτη, Αθηνά Σακκά, Ελίνα Κουλοπούλου, Βασιλική Παπακωνσταντίνου, Βάσω Χαραλαμποπούλου και Ξανθίππη Σακκά (χορός).