Κυβερνητική… αφωνία για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Κυβερνητική… αφωνία για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Όταν στα μέσα Απριλίου γράφαμε ότι τα αρμόδια υπουργεία, η κυβέρνηση δηλαδή, δεν έχει παρουσιάσει, ούτε σε επίπεδο δηλώσεων, το σχέδιό της για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, κάποιοι θεώρησαν το δημοσίευμα υπερβολικό, μια και οι υπουργοί είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για «να ξεδιπλώσουν» τον προγραμματισμό τους. Το ότι διαθέτουν άφθονο χρόνο να μιλούν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, είναι άλλο θέμα.
Κάκιστοι οι χειρισμοί από την Περιφέρεια, δυσβάστακτοι οικονομικά οι όροι της σύμβασης για τους δημότες. Το μπαλάκι των ευθυνών έρχεται και σε αυτό το θέμα στο γήπεδο της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει, επιτέλους, να παράξει πολιτική, δηλαδή αποτέλεσμα.
Πέρασε ο Απρίλιος, βρισκόμαστε στο Μάιο και ακόμα δε γνωρίζουμε τι θα ξημερώσει σε ένα από τα μείζονα ζητήματα για την Περιφέρεια, αλλά και τους κατοίκους της Μεσσηνίας. Δε γνωρίζουμε αν υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα, προετοιμασία. Ευχολόγια ακούμε άφθονα.
Χθες, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, το θέμα τέθηκε και πάλι. Η διαπίστωσή του ήταν ότι αυτή τη στιγμή η μοναδική πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι εκείνη του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι για να συγκριθεί με την αδιέξοδη – είναι η αλήθεια- λύση της Περιφέρειας. «Θέση υπάρχει, αντίθεση όχι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Μένει να δούμε πότε θα… δεηθούν οι υπουργοί να μας πουν τι θα κάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη