Λήξη… μέχρι νεωτέρας στη κόντρα Νίκα- Οικονομάκου

Λήξη… μέχρι νεωτέρας στη κόντρα Νίκα- Οικονομάκου

Όποιος θελήσει να ερμηνεύσει – βάζοντας το χέρι του στη φωτιά- τις μύχιες σκέψεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, είναι σίγουρο ότι θα καεί. Έτσι, ένα μείζον επεισόδιο που συνέβη στις 27 Απριλίου με την πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, για τον ίδιο, χθες, 7 Μαΐου, «θεωρείται λήξαν». Και όχι μόνο αυτό. Κατά τη γνώμη του, οι τοπικές εφημερίδες «το… σήκωσαν» υπερβολικά, δίχως να υπάρχει λόγος.
Όπως σχολίασε, «δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση, αν και ως πολιτικό γεγονός ήταν πρωτοφανές και η αλήθεια είναι ότι με στενοχώρησε. Σε τελική ανάλυση, όμως, αυτό που πρέπει να βλέπουμε, κι αυτό που μετράει, είναι το αποτέλεσμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, από τα ελάχιστα στη χώρα, εξέλεξε το ίδιο βράδυ Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και δε χρειάστηκε να μπλέξουμε σε ατέρμονες συζητήσεις. Εφόσον έχουμε αποτέλεσμα, όλα τελειώνουν εκεί».
Αν πάρει κάποιος τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του δημάρχου, τότε δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω ρεπορτάζ επί του θέματος. Θεωρούμε, όμως, ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει, τουλάχιστον από την πλευρά του, και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αποφάσεις είτε σε συμβολικό είτε σε πρακτικό επίπεδο, για να είναι όλο πιο αραιές οι επαφές του δημάρχου με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Πάντως, να συγκατοικήσουν στον ίδιο όροφο του Δημαρχείου το αποκλείουμε και επ’ αυτού «βάζουμε το χέρι μας στη… φωτιά». Εξάλλου, είναι το πρώτο κρούσμα δημόσιας αντιπαράθεσης μελών της πλειοψηφίας και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη