Με 90 ευρώ οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Οιχαλίας

Με 90 ευρώ οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Οιχαλίας

Στην απόφαση να μειωθεί το τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων από τα 100 ευρώ που είχε θεσπιστεί από το 2011 σε 90 ευρώ, προχώρησε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής, έγινε αναφορά στην απόφαση του 2011, όπου αναφερόταν πως θα επιβαλλόταν προαιρετικά ενιαίο τέλος τέλεσης πολιτικού γάμου ποσού 100 ευρώ τόσο για τους δημότες όσο και τους ετεροδημότες, με εξαίρεση τους απόρους κατ’ εντολή δημάρχου.
Το τέλος θα καταβαλλόταν ανά γάμο, ανεξάρτητα αν γίνεται εντός του ωραρίου εργασίας ή όχι, θα βαρύνει τους νεόνυμφους και θα εξοφλούνταν στο Ταμείο του Δήμου. Αντίγραφο του γραμματίου είσπραξης θα υποβαλλόταν μαζί με την αίτηση τέλεσης πολιτικού γάμου στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου.
Όπως επισημάνθηκε, έως τώρα οι πολιτικοί γάμοι δεν πραγματοποιήθηκαν σε ειδική για αυτό το σκοπό αίθουσα. Λόγω του ότι σε σύντομο διάστημα θα λειτουργήσει αίθουσα για τον ειδικό σκοπό της τέλεσης πολιτικού γάμου, δίνοντας έτσι την επισημότητα που αρμόζει σε μια τέτοια τελετή, θα πρέπει να εφαρμοστεί πλέον η επιβολή του τέλους. Η πρόταση της Δημοτική Αρχής ήταν να μειωθεί το τέλος σε 90 ευρώ, ενώ, όπως εκτιμήθηκε, οι δαπάνες, ετησίως, στις οποίες θα υποβληθεί ο Δήμος Οιχαλίας προκειμένου οι γάμοι να τελούνται με τη δέουσα επισημότητα, θα είναι οι εξής:
-Ειδική διαμόρφωση – διακόσμηση της αίθουσας (αγορά χαλιού, ανθοδοχείων, τραπεζομάντιλου, προσφορά γλυκισμάτων στους παρευρισκόμενους κ.λπ.):
-Ειδικός ανθοστολισμός
-Ειδικός φωτισμός
-Προσφορά γλυκισμάτων – νερών στους παρευρισκόμενους κ.λπ.
Το σύνολο των δαπανών αυτών για την τέλεση των πολιτικών γάμων υπολογίστηκε σε 3.600 ευρώ ετησίως για την τέλεση 40 γάμων, που θα αντισταθμιστούν από την επιβολή του τέλους των 90 ευρώ ανά γάμο.