«Πράσινο φως» για Τσιάλτα και Μανέτα στον ΕΦΕΤ από τη Βουλή

«Πράσινο φως» για Τσιάλτα  και Μανέτα στον ΕΦΕΤ από τη Βουλή

Θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία έδωσε η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το διορισμό του Ιωάννη Τσιάλτα ως προέδρου και του Ανδρέα Μανέτα ως αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ.
“Ναι” για τον κ. Τσιάλτα είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και των ΑΝ.ΕΛ., ενώ στην περίπτωση του κ. Μανέτα “ναι” είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., με τους βουλευτές της Ν.Δ. να δηλώνουν “παρών”. “Παρών” και για τους δύο υποψηφίους δήλωσαν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. “Λευκό” ήταν η επιλογή του ΚΚΕ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο ΕΦΕΤ να καταστεί κεντρική αρμόδια αρχή με την ουσιαστική συμπαράσταση του υπουργείου και των περιφερειακών αρχών για το βασικό ζητούμενο, που είναι η υγεία του καταναλωτή.
Ο κ. Αποστόλου δήλωσε ικανοποιημένος για το ότι άσχετα της τελικής άποψης τα μέλη της Επιτροπής βλέπουν θετικά την πρόταση του υπουργείου για την ηγεσία του ΕΦΕΤ και για την επιθυμία τους για επιτυχία των δύο.
Εξάλλου, ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη της Επιτροπής για το ότι προέκυψε η ανάγκη για την εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής (σ.σ. μετά την επεισοδιακή πρώτη συνεδρίαση, κατά την οποία η τότε υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ, Φωτεινή Αθανασοπούλου, αποσύρθηκε από υποψήφια μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για θέσεις που είχε διατυπώσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, οι προτάσεις γίνονται μέσα από μια προσέγγιση που κύριο ρόλο έχει η τεχνοκρατική ικανότητα του υποψηφίου.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας, μίλησε για την εμπειρία του από την προηγούμενη θητεία του ως πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ενώ ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, Ανδρέας Μανέτας, σημείωσε ότι το σημαντικό είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή.