Πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη» για 25 άτομα στο Δήμο Καλαμάτας

Πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη» για 25 άτομα στο Δήμο Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας, ως δικαιούχος-Συντονιστής Φορέας, σε συνεργασία με το Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Ε.Π.Ε.Κ.Α.), υλοποιεί εγκεκριμένο σχέδιο με τίτλο «Στέγαση και επανένταξη στην Καλαμάτα: Πολυδύναμο σχέδιο δράσεων κοινωνικής παρέμβασης για τους αστέγους».
Ωφελούμενοι του σχεδίου είναι 25 άτομα, που κάνουν χρήση ανοικτών κέντρων ημέρας ή διαβιούν σε επισφαλή κατοικία ή στερούνται κατοικίας ή διαβιούν σε ανεπαρκή – ακατάλληλη κατοικία στην περιοχή της Καλαμάτας, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής πρόσκλησης και του εγκριθέντος σχεδίου.
Το πρόγραμμα αφορά σε ενέργειες: συμβουλευτικής υποστήριξης-πληροφόρησης, στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, εργασιακής επανένταξης των ωφελουμένων, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του Δήμου Καλαμάτας (www.kalamata.gr) και του Φορέα «Ε.Π.Ε.Κ.Α.» (www.epeka.gr) ή να απευθύνονται στα αρμόδια στελέχη, από σήμερα έως και την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαΐου 2015, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, Ψαρών 15 (Διοικητήριο), ισόγειο, γραφεία 363 και 364, τηλ. 27213 61858 και 27213 61864.