Στελεχώνονται τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Δήμο Μεσσήνης

Στελεχώνονται τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Δήμο Μεσσήνης

Η άμεση στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου Μεσσήνης ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχαν χθες ο δήμαρχος Γ. Τσώνης και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, Αντ. Κωστόπουλος.
Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από σχετική προκήρυξη, πρόκειται έως τις 10 Ιουνίου να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου. Έτσι στα Περιφερειακά Ιατρεία Λογγάς, Αριστομένη, Μάνεσι και Εύας, όπου δεν υπηρετούσε γιατρός, προσελήφθη από ένας για το κάθε ιατρείο. Με έναν ακόμη γιατρό θα ενισχυθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία Πεταλιδίου και Πελεκανάδας, ενώ θα γίνει επαναπροκήρυξη των θέσεων για τα Περιφερειακά Ιατρεία Μηλίτσας και Πλατανόβρυσης, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Μεσσήνης προέταξε για μία ακόμη φορά τη σπουδαιότητα του ανθρώπινου παράγοντα, της κοινωνικής πρόνοιας, της φροντίδας, ενώ συνεπής στο προεκλογικό του όραμα πως θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις κάθε δράση και πρωτοβουλία προς ανακούφιση όλων των δημοτών, ανακοίνωσε στον κ. Κωστόπουλο πως όταν ανακύπτει πρόβλημα μετάβασης των ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία, θα βρίσκεται στην άμεση διάθεση του Κέντρου Υγείας το υπηρεσιακό όχημα του δημάρχου μετά οδηγού, για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους.
Επίσης, συμφωνήθηκε η συνεργασία του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών από την παιδίατρο, καθώς και η διενέργεια προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων των εγγεγραμμένων νηπίων που φοιτούν σε αυτούς από οδοντίατρο του Κ.Υ.