Στην πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ η Κυπαρισσία υποδέχεται τη Σπάρτη με στόχο τη νίκη

Στην πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ η Κυπαρισσία υποδέχεται τη Σπάρτη με στόχο τη νίκη

Ένα ρητό λέει…  «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».
 Έτσι ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, ΑΟ Κυπαρισσίας, που ρίχνεται σήμερα στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, να το επιβεβαιώσει.
Υποδέχεται λοιπόν στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό γήπεδο Κυπαρισσίας την ΑΕ Σπάρτης (πρωταθλήτρια Λακωνίας) και με νίκη θα αυξήσει θεαματικά τις ελπίδες της για την άνοδο.
Η τριφυλιακή ομάδα βρίσκεται σ’ εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση  και θα στηριχθεί στην απροσπέλαστη άμυνά της και στο ώριμο παιχνίδι της (δύο βασικά της χαρακτηριστικά στο «μαραθώνιο» της Α΄ Τοπικής κατηγορίας).
Σίγουρα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τον ΑΟΚ τα μπαράζ και έχει δύσκολο έργο.  Η ΑΕ Σπάρτης διαθέτει ποιοτικό «ρόστερ». Ξεχωρίζουν ο πολύπειρος φορ Ηλίας Αναστασάκος, με πέρασμα από την Καλαμάτα και πολλές ομάδες εθνικών κατηγοριών και οι Τσούκλης, Χαλίλι, μ’ ευχέρεια στο σκοράρισμα και όπως έδειξε στο πρωτάθλημα Λακωνίας ξέρει να παίρνει αποτελέσματα (έχει επίθεση «φωτιά»).
Προπονητής της ομάδας της Σπάρτης είναι ο Αργύρης Κατσίχτης, γνώριμος στους Μεσσήνιους φιλάθλους από το πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής από τη Μαύρη Θύελλα όταν αυτή έπαιζε στη Γ΄ Εθνική. Επιπροσθέτως, η ΑΕ Σπάρτης συμμετέχει για δεύτερη σερί σεζόν στα μπαράζ και όπως να το κάνουμε θα είναι περισσότερο προετοιμασμένη.
Στο «στρατόπεδο» του ΑΟ Κυπαρισσίας υπάρχει αισιοδοξία όχι μόνο για το σημερινό κρίσιμο ματς, αλλά και για την έκβαση του μίνι τουρνουά. Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης και ο συνεργάτης του Νίκος Φρούσσος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του έμπειρου αμυντικού Σπύρου Μαργαρώνη, που επέστρεψε στις εκδηλώσεις της ομάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, και Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος εξασφάλισε άδεια από την μονάδα όπου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.
Νοκ άουτ παραμένουν οι Γιάννης Καμποσιώρης (αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας) και Χρήστος Παπαγεωργίου (τραυματίστηκε  στο γόνατο στο πρόσφατο φιλικό τεστ με τους Αγίους Αναργύρους – αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τα μπαράζ.
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας προσμένει θερμή συμπαράσταση από τους φιλάθλους της Τριφυλίας και όχι μόνο.
Άνοδος του ΑΟΚ στη Γ΄ Εθνική θα  αποτελέσει μία τονωτική «ένεση» για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, ενώ η γειτονική του, Εράνη Φιλιατρών, θα εξασφαλίσει την παραμονή στην Α΄ Τοπική (ως γνωστόν έχασε σε μπαράζ από τον Αστέρα Αρφαρών).
Το ματς θα «σφυρίξει» ο Αριστείδης Βάτσιος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και βοηθοί θα είναι οι Μιχάλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ντζουραπάνος από την ίδια Ένωση.
Το άλλο ματς του 13ου ομίλου είναι Πανθυρεατικός – ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου.
 
Του Βαγγέλη Χουντάλου