Στη μία Γαλάζια Σημαία… η δεύτερη δώρο;

Στη μία Γαλάζια Σημαία… η δεύτερη δώρο;

Εύστοχος ο σχολιασμός, στον τίτλο κιόλας του θέματος, για τις δύο Γαλάζιες Σημαίες που θα κυματίζουν στο Δήμο Τριφυλίας, «στη μία… η δεύτερη δώρο!», που έκανε το Gargalianoionline.
Όπως έγινε γνωστό στις αρχές του μήνα, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, δύο παραλίες του Δήμου Τριφυλίας βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία για το 2015. Η παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία και η παραλία του Καλού Νερού.
«Εντύπωση, όμως, προκαλεί πώς ο Δήμος Τριφυλίας πήρε δύο γαλάζιες σημαίες, από τη στιγμή που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 28 Απριλίου 2015, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη δαπάνη ποσού 300 ευρώ για την ετήσια συνδρομή του Δήμου Τριφυλίας στο Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”, μόνο για την παραλία Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας, για το έτος 2015» γράφει συγκεκριμένα το Gargalianoionline, και συμπληρώνω πως κατά τη συζήτηση του θέματος δεν έγινε καμία αναφορά σε δεύτερη παραλία ή δεύτερη πρόταση του Δήμου προς την ΕΕΠΦ!
«Περιμένουμε στο άμεσο μέλλον να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή και να τηρηθούν τα κριτήρια, ώστε να εξασφαλίσουν Γαλάζια Σημαία και οι όμορφες παραλίες του Λαγκουβάρδου και της Χρυσής Ακτής», καταλήγει το Gargalianoionline, και συνεχίζω λέγοντας πως ο Δήμος πρέπει να προβεί σε εργασίες, δράσεις και παρεμβάσεις, «πιάνοντας» τα κριτήρια, ώστε του χρόνου να κάνει πρόταση στην ΕΕΠΦ και για το Στόμιο Φιλιατρών, αλλά και για την Ελαία, τουλάχιστον! Όμως, για να επανέλθω, πώς η ΕΕΠΦ έδωσε δύο Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Τριφυλίας, όταν αυτός ενέκρινε δαπάνη μόνο για μία παραλία, του Αϊ-Λαγούδη, όπως αναγράφεται άλλωστε και στο απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης όπου και συζητήθηκε το θέμα και ελήφθη η απόφαση έγκρισης της δαπάνης;
Για το Καλό Νερό, πληρώνει άλλος και ποιος; Να του αναγνωριστεί, αν μη τι άλλο, η πρωτοβουλία και η προσφορά της δαπάνης, κυρίως η προσφορά στο Δήμο Τριφυλίας και δη στο Καλό Νερό και τη Δ.Ε. Αυλώνος!
Η.Γ.