Συνδιασκέψεις της Ν.Δ. σε Καλαμάτα και Τρίπολη

Συνδιασκέψεις της Ν.Δ. σε Καλαμάτα και Τρίπολη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη αποτελεί την απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο αίτημα των εσωκομματικών αμφισβητιών για προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου, κάτι που απέκλεισε ο κ. Σαμαράς με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «εσωστρέφεια».  
Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Περικλής Μαντάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα έχει οδηγηθεί σε κρίσιμη καμπή με την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσθεσε, δε, ότι παρά τις αρνητικές δημοσκοπικές ενδείξεις μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για το κόμμα του, πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί ξανά ως η πολιτική δύναμη που εγγυάται ένα καλύτερο αύριο, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο σημείωσε πως είναι ο μόνος ηγέτης που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις.
«Όταν θα ξεδιπλωθεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στο σύνολό της, τότε θα πέσουν και οι μάσκες για ορισμένους και οι πολίτες θα στραφούν και πάλι σ’ εκείνη την πολιτική δύναμη που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας”, πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το νομαρχιακό συμβούλιο της Τετάρτης στην Καλαμάτα, ο Περικλής Μαντάς επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «REX». Σε αυτό προσκαλούνται οι πρώην βουλευτές του κόμματος, οι πολιτευτές, οι δήμαρχοι, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα στελέχη και μέλη του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε ακόμη ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και, επίσης, θα συζητηθούν προτάσεις για τη λειτουργία και τη δομή της Ν.Δ.
Σε ό,τι αφορά την περιφερειακή συνδιάσκεψη, ανέφερε ότι κύριο θέμα της θα είναι οι αλλαγές στον τομέα της παιδείας και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Τρίπολη, με κεντρική ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά..

Του Αντώνη Πετρόγιαννη