«Άδειασμα» Τσώνη σε Αν. Πουλόπουλο στο Δ.Σ. Μεσσήνης

«Άδειασμα» Τσώνη σε Αν.  Πουλόπουλο στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Ένα μεγαλοπρέπεστατο «άδειασμα» ήταν αυτό που επιφύλαξε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε. Βουφράδος, Αναστ. Πουλόπουλο, το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης, όταν απάντησε απαξιωτικά στην πρόεδρο του Χατζή, Αντωνία Βαμβακά, πως την αγνοεί.
Είχε προηγηθεί η ερώτηση της προέδρου, αν «έπεσαν» την Παρασκευή τσιμέντα σε αγροτικούς δρόμους στο Χατζή. Ο κ. Πουλόπουλος απάντησε πως έπεσαν εκεί που είχε συμφωνηθεί, η κα Βαμβακά αντέδρασε λέγοντας πως θα έπρεπε να γνωρίζει τι γίνεται στο χωριό και αν αγνοείται από τον εντεταλμένο σύμβουλο και αυτός απάντησε: «Σε αγνοώ τελείως».
Η απάντησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη μειοψηφία και ακούστηκε, μεταξύ των αλληλοκαλυπτόμενων τοποθετήσεων, πως καταγγέλλεται η στάση του κ. Πουλόπουλου.
Προσπάθεια να «μπαλώσει» την κατάσταση κατέβαλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρ. Χριστόπουλος, λέγοντας πως θεωρεί ότι η απάντηση του κ. Πουλόπουλου ήταν εν θερμώ και δεν την εννοούσε, να γίνει η διόρθωση και στην πράξη, ενώ παρενέβη ο Στ. Αναστασόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος απάντησε πως αγνοεί την πρόεδρο, επειδή τον έχει κατηγορήσει πως με μηχανήματα του Δήμου έβγαλε τις πέτρες από το χτήμα του αδελφού του.
Η κα Βαμβακά σημείωσε πως το θέμα αφορά προσωπικά το δήμαρχο, τον οποίο είχε συναντήσει την Πέμπτη στο γραφείο του και του εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί, πως γίνονται ενέργειες που αφορούν στην Κοινότητα χωρίς αυτή να ενημερώνεται.
Τα της συνάντησης επιβεβαίωσε ο κ. Τσώνης, ο οποίος σημείωσε πως έκανε γνωστές τις αρχές και τις θέσεις του σχετικά με τις σχέσεις αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων με τους προέδρους. «Δεν υιοθετώ τον κ. Πουλόπουλο κι ας είναι και σύμβουλός μου», υπογράμμισε και συνέχισε τονίζοντας: «Η στάση του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι σεβασμός προς τους θεσμούς, κι αυτό ας το ακούσουν όλοι».
Έπειτα από παρέμβαση του συμβούλου Αναστ. Παπαγεωργίου ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε πως θα ερευνηθεί το θέμα, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος υποστήριξε πως είναι ψευδή τα όσα ισχυρίστηκε η πρόεδρος. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου