Ανάλγητη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής με το συσσίτιο

Ανάλγητη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής με το συσσίτιο

Όπως κατήγγειλε ο Θ. Μπρεδήμας

Αδιαφορεί επί μήνες που το κτήριο είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα

Πρώτα το τυπικό θέμα. Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας προχώρησε σε αποδοχή δωρεάς συσσιτίου το οποίο προσφέρεται από τη Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας.
Η δωρεά έγινε αποδεκτή, όσον αφορά στην παροχή συσσιτίου για ένα Σάββατο κάθε μήνα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου. Η Χριστιανική Στέγη εξακολουθεί την προσφορά της για το συνάνθρωπο της ανάγκης, με παροχή συσσιτίου μία φορά το μήνα, που ξεκίνησε το 2013.
Η Οικονομική Επιτροπή εξέφρασε ευχαριστίες προς τη Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας γι’ αυτή την προσφορά.
Επί της ουσίας. Εκείνο για το οποίο ρωτούσε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε Οικονομική Επιτροπή, ο επικεφαλής της “Αλλαγής”, Θόδωρος Μπρεδήμας, ήταν πέρα για πέρα σωστό. Όπως ομολόγησαν τα μέλη της πλειοψηφίας, για τυπικούς λόγους τα περισσότερα Σαββατοκύριακα το Δημοτικό Συσσίτιο ήταν κλειστό για τους 40-50 ανθρώπους που συνδράμει, διότι δεν υπήρχε αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου για τη μεταφορά του φαγητού από την 120 ΠΕΑ.
Ο κ. Μπρεδήμας χαρακτήρισε «ως αλγεινή» την εικόνα που παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο θέμα, αφού όχι μόνο δεν έχει φροντίσει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει ένα ανθρωπιστικό θέμα, αλλά και δεν αυξάνει τις ποσότητες των συσσιτίων, αφού σίγουρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πολίτες που έχουν ανάγκη.
Το… τραγικό της ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρισκόταν στην αίθουσα και ο αντιδήμαρχος Δ. Βεργόπουλος, αρμόδιος και για θέματα εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας. Κι όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, αν είχε ενημερωθεί εγκαίρως, δε θα υφίστατο καν θέμα!
Α.Π.