Απόφαση για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Καλαμάτα

Απόφαση για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Καλαμάτα

Σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του συνεδρίασης, την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Καλαμάτας, σε συνέχεια του Νόμου 4325/2015 και σχετικής απόφασης του δημάρχου.
Η αξία της Δημοτικής Αστυνομίας έχει αποδειχθεί στην πράξη και η επανασύστασή της αποδίδει στο Δήμο Καλαμάτας ένα εργαλείο αναγκαίο για την ευταξία και την ευρυθμία της πόλης και των διαμερισμάτων της.
Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Θανάση Ηλιόπουλο, η μνημονιακή απόφαση για κατάργηση της σχετικής υπηρεσίας μόνο προβλήματα δημιούργησε, αφού η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι σε θέση, λόγω ελλείψεων, να καλύψει όλο το φάσμα ελέγχων στο Δήμο Καλαμάτας.
Όπως τόνισε, θα αποτελεί και πάλι Διεύθυνση και θα στελεχωθεί από επτά δημοτικούς αστυνόμους, οι οποίοι βρίσκονταν στο Δήμο και την περίοδο λειτουργίας της, ενώ θα ενισχυθεί και με πολιτικό προσωπικό.
Την ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας τόνισαν με τις παρεμβάσεις τους και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.
Όπως επισήμαναν, είναι απαραίτητο να υπάρχει Δημοτική Αστυνομία που να διασφαλίζει και την ευταξία της πόλης και ζητήματα ποιότητας ζωής. Να είναι παρούσα όταν υπάρχουν παραβιάσεις κοινόχρηστων χώρων και καταλήψεις πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα.
Α.Π.