Για το αεροδρόμιο της Τριόδου

Για το αεροδρόμιο της Τριόδου

Οφείλω να ομολογήσω πως με παραξένεψε η αναφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από το Δήμο Καλαμάτας, σχετικά με το αεροδρόμιο της Τριόδου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται για το συγκεκριμένο ακίνητο: «Δυνατότητα δημιουργίας κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού και δυνατότητα προώθησης των αγροτικών – τουριστικών προϊόντων της περιοχής με τη χρήση του ως πολιτικού αεροδρομίου. Απαλλοτρίωση υπέρ και με δαπάνες του Δημοσίου».
Αν θυμάμαι καλά, το αεροδρόμιο της Τριόδου έχει παραχωρηθεί επίσημα στο Δήμο Μεσσήνης από το 2006, όταν υφυπουργός Άμυνας ήταν ο Ι. Λαμπρόπουλος. Πρόσφατα ο τότε δήμαρχος Μεσσήνης, σημερινός επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλος, πέτυχε την παραχώρηση επ’ αόριστον, καταφέρνοντας, ταυτόχρονα, τη μείωση του καταβαλλόμενου μισθίου σε 25.000 ευρώ.
Το αεροδρόμιο έχει παραχωρηθεί για τη λειτουργία Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και θα θυμίσουμε πως ήδη έχει διεξαχθεί εκεί αγώνας.
Άρα, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ανακινείται τέτοιο θέμα. Οι πιθανές εξηγήσεις είναι δύο: ή στο ΥΕΘΑ «έχουν μείνει πίσω» από πλευράς ενημέρωσης ή υπάρχει πραγματικά κάποιο θέμα που μου διαφεύγει. Πάντως, δεν είδαμε αντίδραση από το Δήμο Μεσσήνης, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί και ως ότι δεν υπάρχει θέμα. Θα φανεί…
Χ.Χ.