Δημοπρατούνται οι μελέτες για το Καλό Νερό -Τσακώνα

Δημοπρατούνται οι μελέτες για το Καλό Νερό -Τσακώνα

Μέσα στο 2016 τοποθέτησε την ολοκλήρωση της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες σε ομιλία του προχθές στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας, που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος μαζί με το ΤΕΕ Δ. Ελλάδας.
Κατά την τοποθέτησή του μίλησε για τα προβλήματα των έργων και είπε πως στην πραγματικότητα κανένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε από το 2006-2007 δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ έκανε αναφορά σε πάσχον σύστημα παραγωγής έργων και αναδιάρθρωσή του.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Δέδες, δρομολογείται ένα εθνικό σχέδιο μακράς διαρκείας που λαμβάνει υπόψη τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, ενώ τόνισε πως «υποδομές σημαίνει ανάπτυξη».
Σε ερώτηση για τους αυτοκινητόδρομους που είναι σε εξέλιξη τα έργα, είπε πως τόσο στην Ολυμπία όσο και στην Ιόνια Οδό εκτιμάται πως μέσα στο 2016 τα έργα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, ενώ τόνισε πως λύθηκε το θέμα των εμπλοκών του σιδηρόδρομου με τον αυτοκινητόδρομο στην Ολυμπία.
Στο θέμα της δημοπράτησης της συνέχειας της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα, είπε πως τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι πρώτες δημοπρατήσεις. Αυτές θα αφορούν στο τμήμα από τον Πύργο προς την Πάτρα, καθώς το υπουργείο δέχθηκε να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς το αίτημα για αλλαγή χάραξης στην περιοχή της Κάτω Αχαγιάς.

ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ
Όπως ανακοίνωσε ο ΓΓΥ, δημοπρατούνται οι μελέτες για το τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα με ποσό 6 εκ. ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης τον 1,5 χρόνο. Επί της ουσίας, η δημοπράτηση του έργου μεταφέρεται για το 2017 και η ολοκλήρωση του έργου για το 2020.
Για το θέμα των αυτοκινητόδρομων, ο κ. Δέδες είπε πως προωθείται η δημιουργία ενός υβριδικού αναλογικού συστήματος πληρωμής για τους οδηγούς, ενώ στόχος του υπουργείου Υποδομών παραμένει η μείωση της τιμής των διοδίων και η μεταβλητότητα του χρόνου παραχώρησης.