Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Καλαμάτα

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Καλαμάτα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την 5η Ιουνίου κάθε χρονιάς, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ετοιμάζει για την Κυριακή 7 Ιουνίου περιβαλλοντικές δράσεις.
Αυτές περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του βυθού του λιμένα Καλαμάτας και τον καθαρισμό της ακτής από το ύψος του «Πανελληνίου» έως τον ανατολικό λιμενοβραχίονα (προλιμένα). Ώρα έναρξης στις 11.00 και λήξη στις 14.00.
Οι δράσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αρίων», το ΝΟΚ «Ποσειδών», τον ΝΑΣ «Αίολος», τον Ι.Ο.Ν.Ε, τη σχολή καταδύσεων “Dive Way”, τη σχολή καταδύσεων “Dive Code”, τη σχολή καταδύσεων “Free Diving Club” και το ΕΛΚΕΘΕ.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και η ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Για το σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας να μετάσχουν ενεργά στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται ενημερωτικό περίπτερο για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος του ΕΛΚΕΘΕ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα προσφερθούν αναψυκτικά στους συμμετέχοντες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.