Εξιχνιάστηκαν 8 διαρρήξεις-κλοπές και απόπειρα κλοπής σε λεωφορεία στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν 8 διαρρήξεις-κλοπές και  απόπειρα κλοπής σε λεωφορεία στη Μεσσηνία

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ένας 45χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η σύλληψή του στάθηκε δυνατή, μετά την εξιχνίαση και κατόπιν μεθοδικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε 8 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε λεωφορεία, στην Καλαμάτα.
Η σύλληψη του 45χρονου έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς αποπειράθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής να διαρρήξει σταθμευμένο λεωφορείο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο 45χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη. 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι ο 45χρονος σε διάστημα δύο μηνών (από τις αρχές Απριλίου έως και τη σύλληψή του) είχε διαπράξει ακόμη 7 διαρρήξεις-κλοπές σε λεωφορεία ημεδαπών, από όπου αφαιρούσε χρήματα. 
Συνολικά από την εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η αξία του οποίου αγγίζει τα 2.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε αρμοδίως.
Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή. 
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.