Επανάληψη διαγωνισμού για μίσθωση του «Τουριστικού» στον Ταϋγετο

Επανάληψη διαγωνισμού για μίσθωση του «Τουριστικού» στον Ταϋγετο

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας αποφασίστηκε και η κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση των δημοτικών ακινήτων του Τουριστικού Ξενώνα Ταϋγέτου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αλαγονίας. Εγκρίθηκε και αποφασίσθηκε η επανάληψη του διαγωνισμού, που είχε αποβεί άγονος, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 και ώρα 10.00 το πρωί.
Το προς μίσθωση ακίνητο είναι μια διώροφη οικοδομή με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τ.μ. και συνολική δόμηση 626,65 τ.μ., καθώς και μια λυόμενη ξύλινη κατασκευή – καφετέρια επιφανείας 90,88 τ.μ., με δικαίωμα χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου, τα οποία βρίσκονται στο 34ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης επί του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.
Τονίζεται ότι η αξιοποίηση του Τουριστικού Ταϋγέτου θα γίνει με στόχο την ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η επιδίωξη του Δήμου δεν είναι απλώς να πάρει το ενοίκιο, αλλά με διαγωνισμό να εξευρεθεί αξιόπιστος ενοικιαστής – επενδυτής και να το αναδείξει ως σημείο αναφοράς για τον Ταΰγετο.
Το Τουριστικό Ταϋγέτου έχει ανάγκη επισκευών ύψους 270.000 ευρώ τουλάχιστον, ο επενδυτής θα το επισκευάσει, πιθανόν θα το επεκτείνει, θα το εκσυγχρονίσει, μεταξύ δε αυτού και του Δήμου θα γίνει συμφωνία για το ύψος του ενοικίου μετά την αφαίρεση της αξίας των επισκευών και θα το εκμεταλλεύεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.