Επιχείρηση στον αιγιαλό χωρίς άδεια είχε στήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Επιχείρηση στον αιγιαλό χωρίς άδεια είχε στήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Μείζον θέμα, τουλάχιστον ηθικής και πολιτικής τάξεως, δημιουργείται για τη Δημοτική Αρχή από οικονομικές δραστηριότητες του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, στην παραλία της Καλαμάτας.
Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, εδώ και κάποιες ημέρες έχει εγκαταστήσει σε χώρο του αιγιαλού και ενοικιάζει μέσα θαλάσσιας αναψυχής. Όμως, όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αυτό έγινε χωρίς έγκριση σχετικού διαγωνισμού, αλλά και χωρίς ο ίδιος να διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η εκμίσθωση χώρων του αιγιαλού για εκμετάλλευση. Η Επιτροπή, έπειτα από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα την επανάληψη του διαγωνισμού για το χώρο που έχει καταλάβει η εταιρεία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανατολικά του ξενοδοχείου “Elite”, από τη στιγμή που ο μοναδικός ενδιαφερόμενος, ο κ. Βγενής, κρίθηκε άκυρος, μια και δε κατέθεσε το δικαιολογητικό της φορολογικής ενημερότητας, όπως απαιτούνταν από τους όρους.
Για έναν άλλο χώρο, δυτικά του ξενοδοχείου “Filoxenia”, ανάδοχος κηρύχτηκε ο Παν. Κεχαγιάς, αφού η τιμή που έδωσε στη σχετική πλειοδοσία, 4.550 ευρώ, ήταν μεγαλύτερη από του κ. Βγενή.
Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου αναβλήθηκε, καθώς οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Σταμ. Μπεχράκης και Δημ. Φαββατάς, ανέφεραν ότι υπήρχε πρόβλημα έλλειψης δικαιολογητικών και στους δύο υποψηφίους.
Τελικά, κατά πλειοψηφία η Επιτροπή αποφάσισε να εξεταστεί το ζήτημα και αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της μειοψηφίας, θα γίνει επανάληψη του διαγωνισμού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κατοχυρωθεί στον κ. Κεχαγιά.
Κατά τα άλλα, η Οικονομική Επιτροπή με κατά πλειοψηφία απόφαση ανέθεσε την εκμετάλλευση χώρου αιγιαλού κοντά στο κατάστημα «Sea Side» στον Αθανάσιο Τσακόγιωργα, για τη λειτουργία θαλάσσιας παιδικής χαράς, με 1.250 ευρώ.
Επίσης, ανέθεσε την εκμετάλλευση χώρου αιγιαλού μπροστά στο Πάρκο του Αλμυρού στον Ευάγγελο Γκάργκουλα με 750 ευρώ.
Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του αιγιαλού, ακόμα κι αν η αρμοδιότητα δεν του ανήκει ολοκληρωτικά.
Κάλεσε, δε, τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων εκμετάλλευσής του, με στόχο να μη χαθεί, σε κάθε περίπτωση, ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη