Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 10ης Ιουνίου, κατόπιν συνεννοήσεως με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συζητηθεί θέμα σχετικό με την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετείται με αστική συγκοινωνία το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά και στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, θα προσδιορισθούν ζητήματα σχετικά με την αφετηρία και την κατάληξη, καθώς και με τις στάσεις της αστικής γραμμής.
Συγκεκριμένα, προτείνεται τροποποίηση της Αστικής Γραμμής Νο «2» «Άσυλο – Αγία Τριάδα – ΤΕΙ» και επέκταση αυτής μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Για τη δημιουργία της νέας γραμμής 2, απαιτείται να προστεθούν στην υπάρχουσα 4 νέες στάσεις, που είναι: α) ΤΕΙ: απέναντι από το ΤΕΙ προς Αθήνα, β) Αντικαλάμου, γ) Νοσοκομείο Α΄: επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, δ) Νοσοκομείο Β΄: δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής παραμένουν ίδια, δηλαδή Άσυλο και ΤΕΙ, ενώ ίδια θα παραμείνει και η συχνότητα κυκλοφορίας των λεωφορείων.
Η απόφαση επέκτασης του Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο
Δείτε επίσης.
Πρώτη νίκη η Καλαμάτα Basket, 81-67 την Πετρούπολη
Κορυφή ο ΜΓΣ, “2πλά” για Πάμισο στη Μεθώνη και Φοινικούντα στην Κυπαρισσία
Νίκη στις καθυστερήσεις ο Μιλτιάδης, ισοπαλίες για Πανθουριακό και Τέλο Άγρα
Έκρηξη στη Motor Oil: Νεκρός και ο δεύτερος τραυματίας
O Ζελένσκι δήλωσε ότι θα κάνει εκλογές αν η Ρωσία συμφωνήσει σε εκεχειρία 60 ημερών
Πολλά κρούσματα
Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους από τις 12 Οκτωβρίου
Μεσσηνία: Συνελήφθησαν με ναρκωτικά, είχαν πλαστά διαβατήρια ενώ ο τρίτος κατηγορείται και για ανθρωποκτονία
Τοπικά 11.10.2026, 22:02
Η παρέμβαση για ασφαλή πρόσβαση στο Στάδιο έφερε αποτέλεσμα
Τοπικά 11.10.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Τοπικά 11.10.2026, 19:04
Άγιος Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος: Ο “Σπορέας” της Αφρικής
Τοπικά 11.10.2026, 18:00
Μεσσηνία: Χτίζουμε τετραγωνικά — χτίζουμε και μέλλον;
Τοπικά 11.10.2026, 16:00
Επείγοντα θέματα τη Δευτέρα στη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας
Τοπικά 11.10.2026, 12:30
Ξηλώνουν τη βλάστηση
Φόρτωση…



