Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο νοσοκομείο

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο νοσοκομείο

Στις αρχές Απριλίου σχολιάζαμε στο “Θάρρος”, ότι έντονα παράπονα από συνοδό ασθενούς δεχθήκαμε για κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στον περιφραγμένο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας και, μάλιστα, πάνω σε φορτηγάκι.
Το λευκό φορτηγάκι είναι δίπλα από την εκκλησία του νοσοκομείου, πίσω από το βόρειο πάρκινγκ. Μάλιστα, πάνω του υπάρχει και προειδοποιητική ταμπέλα για όχημα με υψηλή τάση ρεύματος.
Αναρωτήθηκε, λοιπόν, ο άνθρωπος, τι ακριβώς κεραία είναι αυτή, αν σωστά τον πληροφόρησαν ότι ανήκει σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί και αν έχει γίνει άρση της απαγόρευσης να υπάρχουν τέτοιες κεραίες κοντά σε δημόσια κτήρια και χώρους που συναθροίζεται κοινό.
Περιμένουμε απάντηση από το Νοσοκομείο Καλαμάτας για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Έπειτα από δύο μήνες, η κατάσταση παραμένει ως έχει. Και πάλι προχθές συνοδός ασθενούς επικοινώνησε με την εφημερίδα και με αγανάκτηση αναρωτήθηκε, γιατί πρέπει πολίτες και ασθενείς να δέχονται ακτινοβολία από την κεραία. Ρώτησε, βέβαια, γιατί δε συγκινείται κάποιος υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά δεν ξέραμε να του απαντήσουμε…
Α.Π.