Μαρτυρία Καλαματιανής για το ταξίδι- θρίλερ με το «Κρήτη ΙΙ»

Μαρτυρία Καλαματιανής για το ταξίδι- θρίλερ με το «Κρήτη ΙΙ»

Μια Καλαματιανή ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του «Κρήτη ΙΙ» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο- Πειραιάς, όπου και σημειώθηκε ομηρία μιας γυναίκας από έναν 27χρονο.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της (έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία της) για το ταξίδι- θρίλερ που έζησε:
 
-Πότε καταλάβατε ότι κάτι δεν πάει καλά στο ταξίδι;
Το πλοίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ από το λιμάνι του Ηρακλείου και, σύμφωνα και με μαρτυρίες συνεπιβατών, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο συγκεκριμένος νεαρός άρχισε να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά. Βημάτιζε πολύ νευρικά και έλεγε ότι τον κυνηγούν για να τον σκοτώσουν και να τον πετάξουν στη θάλασσα. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μάλιστα, ενημερώθηκε σχετικά το πλήρωμα. Έπειτα φάνηκε να ηρέμησε, αλλά λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, ευρισκόμενος στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου, στο Deck 6, άρπαξε τη γυναίκα, η οποία κοιμόταν σε έναν καναπέ και σπάζοντας ένα ποτήρι, της το έβαλε στο λαιμό. Έλεγε συνεχώς ότι θα μείνουν μαζί μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι για να μην τον πιάσουν αυτοί που τον κυνηγούν. Η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και παρέμεινε στα χέρια του, με το σπασμένο γυαλί στο λαιμό, για 3 ολόκληρες ώρες.
 
-Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, υπήρξε πανικός στο πλοίο;
Όχι, δεν υπήρξε κανένας πανικός. Μάλιστα, πολλοί επιβάτες που βρίσκονταν σε άλλα σημεία του πλοίου ή στις καμπίνες, δεν κατάλαβαν κάτι. Υπήρξε σωστή κινητοποίηση του πληρώματος, οι οποίοι προσπαθούσαν συνεχώς να συνομιλούν μαζί του, ενώ με τρόπο και χωρίς να τον προκαλέσουν, εκκένωσαν από τους υπόλοιπους επιβάτες το σαλόνι, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το επεισόδιο.
 
-Πώς ήταν η κατάσταση της ομήρου;
Ήταν πολύ σοκαρισμένη, ακόμα και αφού τελείωσε το επεισόδιο, ενώ ευτυχώς είχε μόνο μια απλή αμυχή από το σπασμένο γυαλί.
 
-Πώς έγινε η επέμβαση των κομάντο του Λιμενικού;
Λίγο πριν μπει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο, άνδρες ειδικού κλιμακίου του Λιμενικού, με φουσκωτά, προσέγγισαν το «Κρήτη ΙΙ» και ανέβηκαν με σκοινιά. Ήταν περίπου 8-10 άτομα, με πλήρη εξάρτυση, καλυμμένα πρόσωπα και οπλισμό. Ανέβηκαν στο πλοίο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να απελευθερώσουν τη γυναίκα.
 
-Σας τρόμαξε όλο αυτό το περιστατικό;
Όχι, για εμάς που ήμασταν «παρατηρητές», αλλά για τη γυναίκα που βρισκόταν στα χέρια του.
Στην αρχή αναστατωθήκαμε, διότι δεν ξέραμε ούτε τι ακριβώς γινόταν, ούτε αν ήταν Έλληνας, ούτε αν είχε κάτι πάνω του… Στη συνέχεια, βέβαια, αποδείχτηκε πως μάλλον πρόκειται για άρρωστο άτομο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση