Μεγάλη βραδιά για τον Ακρίτα παρουσία εκατοντάδων κόσμου και αστεριών του αθλητισμού! (φωτογραφίες)

Μεγάλη βραδιά για τον Ακρίτα παρουσία εκατοντάδων κόσμου και αστεριών του αθλητισμού! (φωτογραφίες)

-ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΙΜΠΗ

-ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Πολλά είχαμε ακούσει για τη βραδιά Oscar του Ακρίτα και πραγματικά η προχθεσινή εκδήλωση στο «Ελίτ» δικαίωσε τις προσδοκίες και ακόμη περισσότερο… Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή που όλα πάνε πίσω ο καλαματιανός σύλλογος προχωρά μπροστά! Έδειξε τη δυναμική του με εκατοντάδες μέλη και φίλους να γεμίζουν το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου, επιβραβεύοντας με την παρουσία τους την προσπάθεια και πρόσφερε λάμψη, με την παρουσία μεγάλων αστεριών του ελληνικού βόλεϊ (Νικολάκης, Χαντάβα, Κωνστοπούλου, Μήτση) και του στίβου (Μπακογιάννη) και συγκίνηση, με τη βράβευση της ιδρύτριάς του το 1987, Μαίρης Τσιριμπή, παλιών αθλητριών και του αείμνηστου προέδρου Χρήστου Καπερνόπουλου.
Ταυτόχρονα έδειξε το μέλλον, με την παρουσία δεκάδων αγοριών και κοριτσιών που στελεχώνουν τις ακαδημίες και τις «μικρές» αγωνιστικές ομάδες και κυρίως τη δημιουργία του τμήματος στίβου που ξεκινάει με υψηλούς στόχους, με πρωτεργάτη τον Πέτρο Παπαδόπουλο.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα …καλό νέο που μετέφερε η διαπιστευμένη της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Έφη Πράττη. Πιο συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου θα γιορταστεί για πρώτη φορά στην Καλαμάτα η Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού (είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στην Costa Navarino), στο πλαίσιο του καλοκαιρινού καμπ του Ακρίτα, αλλά με ανοικτό προσκλητήριο σε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν σε αγωνιστικές και μη δράσεις με σύνθημα «Πάμε Ψηλά»!
Η πρώτη βράβευση της εκδήλωσής, την οποία έκανε η Ολυμπιονίκης και συνεργάτιδα της ΕΘΝΟΑ, Νίκη Μπακογιάννη, είχε αποδέκτη τον Νικήτα Κάρτσωνα που ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ελίτ», αποδεικνύεται κομβικός συμπασταστάτης στη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών δράσεων. Εκεί θα φιλοξενηθεί το καλοκαιρινό καμπ που αρχίζει σήμερα, ενώ στα σκαριά υπάρχει ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο δημιουργίας αθλητικού κέντρου που θα αποτελέσει την έδρα του νεοσύστατος τμήματος στίβου!
«Το Ελίτ πάντα στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις. Θέλουμε η Καλαμάτα να επαναπροσδιοριστεί ως αθλητικός προορισμός» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Καρτσωνας, παραλαμβάνοντας το όσκαρ του από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Δημήτρη Μητρόπουλο.
Διαφορετική η βράβευση πέντε μικρών αθλητριών για τις εκθέσεις τους με θέμα «Τι είναι Ακρίτας». Ο λόγος για τις Νικολέτα Κυριακοπούλου, Ιωάννα Μπουζέα, Γεωργία Ασημάκου, Ζωή Παναγιωτοπούλου και Γωγώ Νασιοπούλου, που τιμήθηκαν από τον Γιώργο Γεωργουλέα, το διεθνή Μεσσήνιο διαιτητή βόλεϊ, καθηγητή διαιτησίας και λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακολούθησε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με προβολή βίντεο και φωτογραφιών που ξύπνησε μνήμες και στη συνέχεια ο συντονιστής της εκδήλωσης Νίκος Τσώνης κάλεσε στο προσκήνιο τα κορίτσια που έγραψαν ιστορία, δηλαδή τις παίκτριες της πρώτης ομάδας του Ακρίτα το 1987: Βάσω Αθανασοπούλου, Ιωάννα Αλαπάντα, Γιώτα Αντωνοπούλου, Εύα Γιαννοπούλου, Σωτηρία Δρούγα, Ελένη Ιακώβου, Μαριάντζελα Ελευθερίου, Κατερίνα Καραμπίνη, Άννα Μαλαπάνη, Ειρήνη Μακρή, Γωγώ Ντανταβασίλη, Χριστίνα Πανταζοπούλου, Χριστίνα Πικραμμένου, Κορίνα Σερελέα, Σάσα Σκαφιδά, Μαρία Σινιώρη, Αμαλία Τζώρτζη, Έλενα Τασσιοπούλου, Κατερίνα Φωτεινάκη, Γεωργία Ψυχογιού, Μαρία Χελά.
Η πρώτη συγκίνηση ήρθε στη μνημόνευση του αδικοχαμένου προέδρου του Ακρίτα (σε τροχαίο δυστύχημα), Χρήστου Καπερνόπουλου, με το γιό του Χάρη, επίσης γιατρό να παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο από τον συνάδελφό του κ. Μητρόπουλο.
Μετά ήταν η σειρά των υψηλών προσκεκλημένων του βόλεϊ να βραβευθούν. Η αρχηγός της εθνικής ομάδας τη δεκαετία του ‘90 και κορυφαία όλων των εποχών διαγώνια Μαρία Κωστοπούλου παρέλαβε το όσκαρ της από την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα. Ακολούθησε η βράβευση της Λίας Μήτση, με 116 συμμετοχές στην εθνική μας ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με τον Παναθηναϊκό και φέρει στο παλμαρέ της και διακρίσεις στο μπητς βόλεϊ.
Ο Καλαματιανός πρόεδρος της Ένωσης Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Κώστας Βλάσσης, κλήθηκε να τιμήσει τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, τον Νίκο Νικολάκη (εθνική γυναικών, 4 κύπελλα και 7 πρωταθλήματα Ελλάδας με 4 διαφορετικές ομάδες: Ιωνικό, Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο και Ολυμπιακό).
Μια σύντομη παρέμβαση κι ένα καλωσόρισμα έκανε ο από ιδρύσεως του συλλόγου μέλος του ΔΣ και επί σειρά ετών γενικός γραμματέας, Λάκης Πανταζόπουλος, ο οποίος βράβευσε τον Γιώργο Γεωργουλέα, ξεδιπλώνοντας πτυχές ιστορίας.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με τιμά η ιδιαίτερη πατρίδα μου «γιατί οι ρίζες είναι που κάνουν τα δέντρα δυνατά» «απάντησε» ο διεθνής Μεσσήνιος διαιτητής.
Μετά ήταν η σειρά της κορυφαίας 25χρονης βολεϊμπιλίστριας, Εύας Χαντράβα να παραλάβει το όσκαρ της, «προλογίζοντας» κατά κάποιο τρόπο την βράβευση των παικτριών του Ακρίτα που έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και είναι πιο συγκεκριμένα οι: Ράνια Γκούζου, Μαρία Χάσκου, Ελένη Λούρα, Νάνσυ Πανταζοπούλου, Νίκη Βυθούλκα, Ξένια Σαρρή, Σοφία Καρακύκλα, Ελένη και Γωγώ Δεδούση, Μάγδα Νιάρχου, Νατάσα Ραμούνδου, Μαρία Λιανού, Πιέρα Δέδε, Δήμητρα Δημητρακοπούλου.

Ζωντανή ιστορία Τσιριμπή-Δέδες

Με δάκρυα ανέβηκε στη σκηνή η Μαίρη Τσιριμπή για μια βράβευση που ήταν έκπληξη γι’ αυτήν, αλλά σίγουρα η πλέον επιβεβλημένη. Συγκινημένος ανέλαβε να κάνει αυτή την απονομή ο Κώστας Δέδες, ο αντίστοιχος βασικός «θεμελιωτής» του ανδρικού βόλεϊ στην Καλαμάτα. «Το γυναικείο βόλεϊ της Καλαμάτας οφείλεται στην κ. Πανταζοπούλου (σ.σ. το επίθετο του συζύγου της) και το λέω εγώ που ήμουν “ανταγωνιστής” στο Μεσσηνιακό», «Τυχερή η Καλαμάτα και ο Ακρίτας που έχουν μια τέτοια προπονήτρια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δέδες, κάνοντας και αναφορά στους «σταθμούς» της κας Τσιριμπή, ως μέλος της πρώτης εθνικής ομάδας το 1971, παίκτρια του ΖΑΟΝ που κέρδισε το πρωτάθλημα Ευρώπης και ιδρύτρια διαδοχικά των γυναικείων ομάδων του ΝΟΚ (1978), του Μεσσηνιακού και τελικά του Ακρίτα. Δέδε και Τσιριμπή αποχώρησαν αγκαλιασμένοι και καταχεικροτούμενοι –όπως ακριβώς είχαν προσέλθει, με τη «σκυτάλη» να παίρνει η φετινή ομάδα που εξασφάλισε με άνεση την παραμονή της στην Α2 κατηγορία, με την καθοδήγηση του προπονητή Βασίλη Ξεροβάσιλα.
Βραβεύθηκαν ως πολυτιμότερες παίκτριες η Νάνσυ Πανταζοπούλου και η Μαρία Χάσκου, ενώ ειδική βράβευση έγινε στη Σοφία Καρακύκλα που παρά τις υποχρεώσεις της στη Γ’ Λυκείου, συνέχισε να ενισχύει την ομάδα.
Οι υπεύθυνοι του Ακρίτα δεν παρέλειψαν να βραβεύσουν και τις υπόλοιπες «μικρές» της γυναικείας ομάδας: Ευτέρπη Κουκούτση, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου, Δήμητρα Παυλέα, Θεόνη Μπούνα, Μελίνα Κατσόγιαννη, Μαρία Κουτίβα, Θένια Κουτίβα, Σύνθια Σταθουλοπούλου, Αφροδίτη Βέλμαχου.
Δεν θα μπορούσαν φυσικά να μην πάρουν «αντίδωρο» οι χορηγοί του συλλόγου, χάρις στους οποίους καταφέρνει να «επιβιώνει», αλλά και να κάνει τη διαφορά ο Ακρίτας.
Τη σημασία αυτής της βράβευσης επεσήμανε η επιλογή γι’ αυτήν του προέδρου Μπάμπη Καρακλύκλα, ο οποίος ευχαρίστησε ουσιαστικά με την απονομή τους Κατερίνα Μαντωνανάκη (Top Shop), Κώστα Βλαχονικολό (Cosmos Center), Χρήστο Παπαδημητρίου (της ομώνυμης εταιρείας) και Γιώργο Κωνστακόπουλο (όσπρια Ωμέγα).
Ο κ. Καρακύκλας βράβευσε ακόμα τον κ. Βλάσση, ενώ δεν θα ήταν δυνατόν να μην έρθει στο προσκήνιο και η ανδρική ομάδα του Ακρίτα που αν και μετράει λίγα χρόνια ζωής, πρωταγωνιστεί. Τιμήθηκαν για την πρωτοβουλία δημιουργία της οι Κώστας Κουτράκης, Γιάννης Πράττης και Παναγιώτης Κακούρος.
Ο Ακρίτας επέλεξε ακόμα να τιμήσει, για τη στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου (απουσίαζε στο εξωτερικό και το μέλος του ΔΣ κ. Καράμπελας έδωσε το βραβείο στην εκπρόσωπό της κ. Μανέτα).

Η γέννηση του τμήματος στίβου
Ένας πελαργός επί της οθόνης «προανήγγειλε» τη γέννηση του τμήματος στίβου του Ακρίτα, με την Ολυμπιονίκη του ύψους Νίκη Μπακογιάννη να κάνει την είσοδο επί σκηνής κρατώντας αγόρια και κορίτσια. Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια κάλεσε τα παιδιά να έρθουν στον Ακρίτα και στο καλοκαιρινό καμπ που αρχίζει σήμερα μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια και την Καλαμάτα, φτάνοντας μάλιστα να εκμυστηρευτεί ότι είναι στις σκέψεις της να εγκατασταθεί μόνιμα εδώ!
Ο υπεύθυνος του νέου τμήματος και εμπνευστής της κυριακάτικης γιορτής, Πέτρος Παπαδόπουλος, ήρθε στο προσκήνιο για να δώσει με ενθουσιασμό περισσότερες λεπτομέρειες. «Ο πήχης είναι πανελλήνιο ρεκόρ από μόνος του και θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε δίπλα μας τους καλύτερους» τόνισε μεταξύ άλλων, κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση του καμπ που θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του «Ελίτ» σε δέκα εβδομαδιαίες περιόδου, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και παρουσία Ολυμπιονικών.
Ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι στους χώρους του ξενοδοχείου υπάρχει όραμα για τη δημιουργία πρότυπου κλειστού και ανοικτού χώρου προπόνησης για το τμήμα στίβου του Ακρίτα.
Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση της πρώην προπονήτριας του Μεσσηνιακού Ευαγγελίας Ντόλου, ως …στρατηγού του στίβου του Ακρίτα, αλλά και της συνεργασίας με την Ολυμπιάδα Καλαμάτας, με την προπονήτρια της, Γιώτα Τσιάλα να «υπερθεματίζει», τονίζοντας τη σημασία τέτοιων συμπράξεων για το καλό του αθλητισμού.
Στο σημείο αυτό βραβεύθηκε η κα Μπακογιάννη και η κα Ντόλου από επίκουρη καθηγήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ελένη Βολονάκη.
Ακολούθως έγινε αναφορά στον αγώνα νυχτερινού τρεξίματος που θα πραγματοποιήσει ο Ακρίτας στις 4/7 στη Μεσσήνη, σε συνεργασία με τον εκεί Δήμο και άλλους συλλόγους και φορείς.
Οι άνθρωποι του Ακρίτα δεν παρέλειψαν να βραβεύσουν τον εκπρόσωπο του ΝΟ Πύλου (Γιώργος Αρβανίτης) και της Ελπίδας Άριος (Ιάκωβος Περρωτής), δύο συλλόγους βόλεϊ με τους οποίους υπάρχει συνεργασία.
Η βραδιά έκλεισε με εύθυμο τρόπο και την απόδοση …βατόμουρων, με την «επιστράτευση» και του Καλαματιανού πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργου Λαζαρίδη. Ειδικότερα τους παρακάτω τίτλους των μις (και μίστερ) πήραν οι: Ανδριάννα Αθανασοπούλου (δημοφιλής), Βασιλίνα Πετροπούλου, Ηλίας Μπούνας (συνεπείς), Χαρά Θεοδωρακοπούλου (ball girl) και Κατερίνα Παπαδέα (μικρότερη αθλήτρια).