«Μεγαλώνουν τα βάρη» τη νέα χρονιά για τη Μαύρη Θύελλα

«Μεγαλώνουν τα βάρη» τη νέα χρονιά για τη Μαύρη Θύελλα

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΧΙΟΣ, ΡΟΔΟΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟΝ 3Ο ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Οι διοικούντες της Μαύρης Θύελλας βάζουν στο τραπέζι κάθε πιθανό σενάριο, θέλοντας να προλάβουν τα χειρότερα, εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της νέας αγωνιστικής περιόδου, βλέποντας ότι τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν για «βασικές ανάγκες» αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Δεν μιλάμε για τις διαιτησίες, που κυμαίνονται μεταξύ 1.000 – 1.200 ευρώ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο, αναφερόμαστε βεβαίως στα ταξίδια τα οποία θα κληθεί να πραγματοποιήσει η Καλαμάτα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της.
Έχουμε και λέμε…
Παναργειακός, Μανωλάδα, Λουτράκι, Παναρκαδικός, Βάρδα, Βύζας Μεγάρων, Ζακυνθιακός, Αιολικός και Καλαμάτα είναι οι ομάδες που εξασφάλισαν την παραμονή τους στον 3ο όμιλο, στον οποίο θα προστεθούν πιθανότατα έξι ακόμη στα σωματεία, προκειμένου να φθάσει ο αριθμός τους τα 15. Είναι βέβαιο ότι θα λάβει μέρος ο πρωταθλητής του 12ου ομίλου των μπαράζ ανόδου ΑΟ Λεβάντε, και ο πρωταθλητής του 13ου ομίλου, δηλαδή η Κυπαρισσία ή η Σπάρτη. Το ίδιο θα ισχύσει και με τον Πανηλειακό, που υποβιβάστηκε, με τον αριθμό να φθάνει μ’ αυτό τον τρόπο τα δώδεκα σωματεία. Χρειάζονται τουλάχιστον τρία ακόμη, με την διοργανώτρια αρχή να σκέπτεται το ενδεχόμενο να προσθέσει στον 3ο όμιλο τον Κανάρη Χίου, πρωταθλητή του 10ου ομίλου των μπαράζ ανόδου, τον Ιαλυσό Ρόδου, που πήρε την πρώτη θέση στον 11ο όμιλο, αλλά και τη Χαλκίδα, που τερμάτισε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο των μπαράζ.
Αυτό δείχνει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως το Νο1 σενάριο που επεξεργάζεται η διοργανώτρια αρχή για τον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Δεν αποκλείεται πάντως το ενδεχόμενο να έρθουν ομάδες από άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα από την Αττική ή και την Αιτωλοακαρνανία. Το σίγουρο είναι ότι η Καλαμάτα και η διοίκησή της, θα κληθεί να αυξήσει σε μεγάλο ποσοστό τα έξοδα, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει ένα επιπλέον βάρος. Το λέμε αυτό γιατί τα ταξίδια στο Αιγαίο (Μυτιλήνη, Χίος, Ρόδος), κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό και τα δύο ταξίδια στη Ζάκυνθο με Ζακυνθιακό και Λεβάντε.
Κρατάμε πάντως επιφυλάξεις, καθώς θεωρούμε ότι στο σενάριο αυτό θ’ αντιδράσουν όλα τα σωματεία του ομίλου, ενώ δεν θα πρέπει ν’ αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να προκύψουν συγχωνεύσεις σωματείων – κάτι που ακούγεται για Παναργειακό με Ερμιονίδα ή και Ζακυνθιακό με Λεβάντε – κάτι που θα διαφοροποιήσει τις ανάγκες.