Μεταφέρονται στην Τράπεζα Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καλαμάτας

Μεταφέρονται στην Τράπεζα  Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καλαμάτας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο Δημήτρης Φαββατάς, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε ενημέρωση για το εάν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Σώματος για κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, απάντησε ότι μέχρι τώρα έχει κατατεθεί περίπου 1.000.000 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι η διαδικασία για το άνοιγμα λογαριασμού ήταν κουραστικά αργή και γραφειοκρατική.
Για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας”, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Ο ίδιος επανήλθε χθες και κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής διερωτήθη γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η απόφαση, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας.
Απαντώντας ο κ. Μπούχαλης, τόνισε ότι με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία της μεταφοράς των χρημάτων, από την οποία έχουν εξαιρεθεί τα ανταποδοτικά τέλη και τα χρήματα των Νομικών Προσώπων.
Για το υπόλοιπο ποσό γίνεται ο ενδεδειγμένος έλεγχος από την υπηρεσία του Δήμου και μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί.

του Αντώνη Πετρόγιαννη