Να αγκαλιαστεί η γραμμή Καλαμάτα – Κρήτη ζήτησε ο Στ. Μπακολιάς

Να αγκαλιαστεί η γραμμή Καλαμάτα – Κρήτη ζήτησε ο Στ. Μπακολιάς

Σαλπάρει λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Σαράντα πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή θα αποπλεύσει το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» από το λιμάνι της Καλαμάτας με προορισμό αρχικά τα Κύθηρα και εν συνεχεία το Καστέλι της Κρήτης, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ναυτιλιακός πράκτορας της ΑΝΕΚ LINES στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας, Μεσσήνιος στην καταγωγή, Στ. Μπακολιάς.
Όπως ανέφερε, τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς έχουν γίνει κρατήσεις, ενώ υπάρχει γενικότερα ενδιαφέρον, σημειώνοντας πως το λιμάνι της Καλαμάτας εντάχθηκε στο εμπορικό δίκτυο της ΑΝΕΚ και της ΔΑΝΕ, με αποτέλεσμα όλοι πλέον οι τουριστικοί πράκτορες να μπορούν να κάνουν κρατήσεις.
Ο ίδιος θα συναντηθεί σήμερα με τουριστικούς πράκτορες και φορείς του νομού, προκειμένου να ζητήσει τη στήριξή τους στη λειτουργία της γραμμής, ενώ συνέδεσε τα λιμάνια της Καλαμάτας και της Πάτρας με το δυτικό οδικό άξονα (Ολυμπία οδός), υπογραμμίζοντας ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής του θα «απογείωνε» ακόμη περισσότερο την Καλαμάτα ως τουριστικό προορισμό.
Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν όλα πάνε καλά και ευοδωθούν οι προσπάθειες της εταιρείας, από την επόμενη χρονιά να έχει αντικατασταθεί το πλοίο με νεώτερο, ηλικίας το πολύ δέκα ετών.

Τα ναύλα και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία
Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως το λιμάνι της Καλαμάτας μπορεί να βελτιωθεί, χαρακτήρισε καλή την ώρα αναχώρησης, ενώ όσον αφορά στις τιμές, για τους επιβάτες κυμαίνονται από 24 ευρώ έως 50 ευρώ και για τα οχήματα από 19-74 ευρώ, σημειώνοντας πως είναι οικονομικότερες σε σχέση με τα ναύλα από Πειραιά.
Κατά μέσο όρο, είναι ελαφρά μειωμένες σε σχέση με πέρσι.
Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου, αν και καταβάλλεται προσπάθεια παράτασής τους έως τις αρχές Οκτωβρίου.
Ο κ. Μπακολιάς επανέλαβε πως η γραμμή πρέπει να υποστηριχθεί, καθώς «πρόκειται για κοινή προσπάθεια, αφού υπάρχει κοινό συμφέρον», ενώ χαρακτήρισε ως τεράστια ευκαιρία το ότι η Καλαμάτα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια άνοδο στο τουριστικό προϊόν. «Ερχόμαστε πλέον και εμείς να προβάλλουμε το προϊόν σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «η Καλαμάτα είναι σε τεράστια άνοδο. Η προσπάθεια του ξενοδοχειακού τομέα για την ανέγερση νέων μονάδων, σε συνδυασμό με την εύκολη επικοινωνία από την Αθήνα, θα φέρει την ανάπτυξη και θα συνεργαστούμε όλοι προς τούτο».    

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας