Ξεκίνησε χθες το μεγάλο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ξεκίνησε χθες το μεγάλο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ξεκίνησε χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το μεγάλο έργο για τη βιοκλιματική αναβάθμιση, το οποίο εντάχθηκε το 2014 στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ.
Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η Διοίκηση του νοσοκομείου στο θέμα της ενεργειακής εξοικονόμησης-οικονομίας των πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος.
Το έργο περιλαμβάνει τον ελαιοχρωματισμό συνολικά, εξωτερικά, του νοσηλευτικού ιδρύματος με ψυχρά υλικά (χρώματα ενεργειακής εξοικονόμησης) και τη θερμομόνωση όλων των δωμάτων της οροφής.
Στο μεταξύ, θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο έργο αναδιαρρύθμισης ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων- Διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, όπου ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και από σήμερα επιστρέφει ο ανάδοχος για τη συνέχιση και ολοκλήρωσή του.
Όπως δήλωσε σχετικά ο διοικητής
Γ. Μπέζος: «Συνεχίζουμε εντατικά να δουλεύουμε μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων Υγείας στη Μεσσηνία. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».