Ουκρανική επενδυτική απόβαση στην Καλαμάτα

Ουκρανική επενδυτική απόβαση στην Καλαμάτα

Νέα ξενοδοχειακή μονάδα στα σκαριά επί της οδού Ναυαρίνου

Μπορεί οι αγοραπωλησίες διαμερισμάτων και κατοικιών στην Καλαμάτα να ακολουθούν τον καθοδικό πανελλήνιο μέσο όρο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.
Τις προηγούμενες ημέρες παράρτημα στην πόλη μας μεγάλης μεσιτικής εταιρείας διοργάνωσε κλειστό συνέδριο στο ξενοδοχείο “Filoxenia”, με θέμα την ενημέρωση 300 περίπου πολιτών ουκρανικής καταγωγής για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο χώρο της κατοικίας στην πόλη και τη Μεσσηνία γενικότερα.
Απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, Ουκρανός επιχειρηματίας έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά ικανού αριθμού διαμερισμάτων, ενώ επένδυσε και στην ενοικίαση δύο καταστημάτων. Το ένα βρίσκεται επί της οδού Ναυαρίνου και το άλλο στη Δυτική Παραλία. Μάλιστα, το ενδιαφέρον του δε σταματά στις συγκεκριμένες επενδύσεις, καθώς επιθυμία του είναι να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία του στην Καλαμάτα.
Από την άλλη, επενδυτικές κινήσεις γίνονται και από την πλευρά Ρώσου επιχειρηματία. Ήδη έχει προχωρήσει στην αγορά ξενοδοχείου επί της οδού Ναυαρίνου, αλλά και έκτασης ανατολικά του “Filoxenia”.
Χωρίς υπερβολή, σαν… χρυσωρυχείο ακινήτων που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας βλέπουν οι συγκεκριμένοι επενδυτές, και όχι μόνο, τη Μεσσηνία. Πληροφορίες μας θέλουν επενδυτικά κεφάλαια από πολλές χώρες του εξωτερικού να προσεγγίζουν μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία και συμβούλους ακινήτων στην Ελλάδα και να τους ζητούν ακίνητα μεγάλης αξίας. Κυρίως κτήρια στα οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν και να κερδίσουν μελλοντικά, καθώς οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για τις αποδόσεις που προσφέρουν, ποντάροντας σε μελλοντική ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς.
Επίσης τον τελευταίο καιρό εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τα ακίνητα. Αυτά τα οποία ερευνώνται είναι από παραθεριστικές κατοικίες και βίλες μέχρι μεγάλα κτήρια, τουριστικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία.

του Αντώνη Πετρόγιαννη