Πάρτυ με κλόουν, αλλά και παράπονα για το Δήμο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών


Το δικό τους πάρτυ για να αποχαιρετήσουν τη φετινή σχολική χρονιά έκαναν προχθές το απόγευμα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών. Και μπορεί ο καιρός να ήταν άστατος, αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό να μειώσει τη διάθεση των παιδιών για παιχνίδια και ξεφάντωμα.
Ξεχωριστό τόνο έδωσε ο κλόουν με τη βοηθό του, χαρίζοντας στα παιδιά αστείρευτο γέλιο!
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι δασκάλες Γεωργία Αλεξανδροπούλου και Ελένη Λεβεντάκη, οι φίλοι του σχολείου που συνδράμουν με χορηγίες, είχαν φροντίσει για όλα και το πάρτυ ήταν εντυπωσιακό! Δεν έλειψαν, ωστόσο, τα δικαιολογημένα παράπονα γονέων προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, που δεν έχει δείξει, όπως μας έλεγαν, το ενδιαφέρον που πρέπει και τη στήριξη που αρμόζει στο σχολείο. Ούτε τις πινακίδες κατεύθυνσης προς το Ειδικό Σχολείο έχει τοποθετήσει ο Δήμος, πινακίδες τις οποίες έφτιαξε ο Σύλλογος, ενώ πέρασαν από “σαράντα κύματα”, αφού από τους τοπικούς άρχοντες και τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών μία τους έλεγαν το ένα και μία το άλλο για το πώς πρέπει να είναι.
Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, Γεωργία Αλεξανδροπούλου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας: «Μας συγκινείτε κάθε φορά με την τόσο θετική ανταπόκρισή σας σε κάθε μας εκδήλωση. Αν και ο καιρός δε στάθηκε φέτος στο πλευρό μας και μας τα “χάλασε” λίγο, εμείς δεν το βάζουμε κάτω».
Επίσης, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και σημείωσε: «Όπως θα παρατηρήσατε, στο ένα κομμάτι του προαυλίου μας έχουν ήδη τοποθετηθεί κάποια παιχνίδια, τα οποία έχουν σταλεί από το υπουργείο, ενώ εκκρεμούν κι άλλα… Άρα το όνειρο για την παιδική χαρά έγινε επιτέλους πραγματικότητα».
Τέλος, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους ιδιώτες, επαγγελματίες και τον Αγροτικό Σύλλογο για τη στήριξη στο σχολείο. Παίρνοντας το λόγο, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γρηγορία Μιχαλακοπούλου, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε παρουσιάζοντας το έργο και τις προσπάθειες σε αυτό το σχολείο, τόσο από το διδακτικό και λοιπό προσωπικό όσο και από το Σύλλογο.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε «σε ένα παράπονο του συλλόγου από το Δήμο, όσον αφορά στις πινακίδες που θα οδηγούν κάποιον που δε γνωρίζει στο σχολείο. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βάλουμε ταμπέλες με την επιγραφή του σχολείου μας και το θεωρώ τουλάχιστον απρέπεια να μη γνωρίζει ο κόσμος πώς θα κατευθυνθεί σε αυτό. Σας παρακαλώ πολύ εκ μέρους του συλλόγου να κάνετε κάτι!
[…] Θα ήθελα να θίξω ένα ακόμη θέμα, στο οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Όπως βλέπετε, τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο, υπάρχει άφθονο υλικό, το οποίο στάλθηκε από το υπουργείο, έπειτα από επίπονη προσπάθεια των εκπαιδευτικών.
Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να αξιοποιηθεί. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να μεριμνήσουμε άμεσα, γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη από ειδικούς θεραπευτές, όπως γυμναστή, εργοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και νοσηλευτή, που κρίνεται απαραίτητος. Γνωρίζουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και ότι δε γίνονται εύκολα προσλήψεις, αλλά θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα παιδιά πρέπει να είναι προτεραιότητα.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δυο ακούραστες δασκάλες μας, τις βοηθούς μας και τους γονείς, για την άψογη συνεργασία μας και αυτή τη χρονιά!». Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστάσιος Αδρακτάς, ενώ παρόντες ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Πανουσιοπούλου, Βασίλης Παπαθεοδοσίου και Σπύρος Χρονόπουλος.

του Ηλία Γιαννόπουλου