Παράδοση κτηρίου όπου θα εδρεύει το ΕΚΑΒ στο ανατολικό κέντρο της Καλαμάτας

Παράδοση κτηρίου  όπου θα εδρεύει το ΕΚΑΒ στο ανατολικό κέντρο της Καλαμάτας

Παραδόθηκε, χθες, στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου, ο οικίσκος στο Ανατολικό Κέντρο, που θα χρησιμεύσει ως έδρα του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα. Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το δήμαρχο για την έμπρακτή αρωγή του Δήμου Καλαμάτας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάτι αυτονόητο και αναφέροντας τη διαχρονική διάθεση του Π. Νίκα για υποστήριξη του Κέντρου και εξεύρεση λύσης για τη στέγασή του.
Το κτήριο στο Ανατολικό Κέντρο «πληροί όλες τις προδιαγραφές, ώστε και το προσωπικό να είναι σε συνθήκες με εργονομία και ασφάλεια», αλλά να είναι ασφαλής και ο πανάκριβος εξοπλισμός του ΕΚΑΒ και τα ασθενοφόρα, επισήμανε ο κ. Παπαευσταθίου.
Πρόσθεσε, δε, ότι το ΕΚΑΒ φέτος γίνεται 30 ετών, δραστηριοποιείται μέσω 137 σημείων σε όλη την Ελλάδα και ένας από τους σημαντικότερους τομείς είναι αυτός της Καλαμάτας, που καλύπτει εκτεταμένη περιοχή, με πολλούς κατοίκους αλλά και επισκέπτες το καλοκαίρι.
Ο κ. Νίκας καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στο πρόσωπό του ευχαρίστησε «τους διασώστες για τη μεγάλη προσφορά τους προς την πόλη και τον ελληνικό λαό».
Ο Δήμος Καλαμάτας, βοηθώντας έμπρακτα το ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα, βοηθεί τους πολίτες, καθώς το ασθενοφόρο δε θα χρειάζεται πλέον ένα τέταρτο για να μπει στην Καλαμάτα, αλλά θα βρίσκεται μέσα στην πόλη και θα επεμβαίνει ταχύτερα. Επίσης, η μεταστέγαση του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο αναβαθμίζει την περιοχή αυτή.
Ο Δήμος Καλαμάτας επισκεύασε και κατέστησε απολύτως λειτουργικό τον οικίσκο όπου θα εδρεύει το ΕΚΑΒ, ενώ θα εκτελέσει επιπλέον εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο και πάντοτε θα παρέχει την αρωγή του. Η μεταστέγαση του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο είναι, πλέον, θέμα ημερών.