Παραδίδεται σήμερα στο ΕΚΑΒ κτήριο του Ανατολικού Κέντρου στην Καλαμάτα

Παραδίδεται σήμερα στο ΕΚΑΒ κτήριο του Ανατολικού Κέντρου στην Καλαμάτα

Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχει τεθεί σε λειτουργία το κτήριο που παραχώρησε στο ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο ο Δήμος Καλαμάτας. Η δε παράδοση του κτηρίου θα γίνει σήμερα, στις 9.30 το πρωί, στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.
Ο Δήμος έχει παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ για περίοδο 20 ετών, χωρίς αντάλλαγμα, τη χρήση ενός οικίσκου στο Ανατολικό Κέντρο, επιφάνειας 100 τ.μ., αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Στον οικίσκο στεγάζονταν ιατρεία του ΙΚΑ και μετά τις αναγκαίες επισκευές, θα στεγάζεται το ΕΚΑΒ, με προσωπικό 50 ατόμων, ενώ θα εδρεύουν εκεί και γιατροί. Η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο θα βελτιώσει κατά πολύ τους χρόνους απόκρισής του, καθώς αυτή η καίρια υπηρεσία θα βρίσκεται πια μέσα στην πόλη και θα επεμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά.
«Στόχος είναι να μην έχουμε καθυστέρηση στην έλευση του νοσοκομειακού στην πόλη της Καλαμάτας. Μέχρι τώρα μπορεί να χρειαζόταν κι ένα τέταρτο της ώρας», τόνισε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του.
Επίσης, ανέφερε πως, μετά την επισκευή από το Δήμο, το κτήριο είναι απολύτως λειτουργικό και της αρεσκείας των εργαζομένων.