Προγραμματική σύμβαση για το δρόμο προς Ανδρομονάστηρο, ύψους 1,3 εκ. ευρώ

Προγραμματική σύμβαση για το δρόμο προς Ανδρομονάστηρο, ύψους 1,3 εκ. ευρώ

Προγραμματική σύμβαση υπογράφουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Μεσσήνης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη βελτίωση και συντήρηση του δρόμου από 22η επαρχιακή οδό, από τη γέφυρα «Μαμί», μέχρι το Ανδρομονάστηρο, για μήκος περίπου 2.400 μέτρων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης, η οποία ήδη πήρε την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, είναι 1.300.000 ευρώ.

Αλλαγή στον κόμβο
Από τις τεχνικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας για το συγκεκριμένο μήκος δρόμου και εγκεκριμένη υδραυλική μελέτη αποχέτευσης ομβρίων.
Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει ότι από πλευράς μελετών ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να τροποποιήσει την υπάρχουσα μελέτη στο σημείο του κόμβου προς Προφήτη Ηλία, σύμφωνα με τις οδηγίες των τεχνικών υπηρεσιών, κι αφού συντάξει πλήρη σχέδια του κόμβου, θα προχωρήσει στην κατασκευή του μετά την έγκρισή τους.
Επίσης, θα προχωρήσει στη σύνταξη γεωτεχνικών μελετών για τον εντοπισμό υδάτων που δημιουργούν πρόβλημα στο δρόμο.

Δίιχνος
Με τις εργασίες που προβλέπονται, πρόκειται να γίνουν διαπλατύνσεις του υφιστάμενου δρόμου, έτσι ώστε μαζί με την οριζοντιογραφικη και υψομετρική χάραξη να δημιουργηθεί δίιχνη διατομή συνολικού πλάτους οδοστρώματος 6,50 μ.
Σε όλο το μήκος του δρόμου θα γίνει οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση.
Στη μελέτη που έχει συνταχθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας υπάρχει μελέτη σήμανσης, η οποία θα εφαρμοσθεί.

της Βίκυς Βετουλάκη