Προγραμματική σύμβαση 300.000 ευρώ για οδικό δίκτυο της Μεσσήνης

Προγραμματική σύμβαση 300.000 ευρώ για οδικό δίκτυο της Μεσσήνης

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Μεσσήνης» υπογράφουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Μεσσήνης, ύψους 300.000 ευρώ.
Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι ανακατασκευή οδοστρώματος, κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας μεταβλητού πάχους, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου όπου απαιτείται, κατασκευή τεχνικών έργων απορροής των όμβριων, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός τάφρων κ.λπ.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης έχει συντάξει αναλυτική τεχνική έκθεση του έργου. Αυτό πρόκειται να εκτελεστεί εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μεσσήνης και σε υφιστάμενους οδικούς άξονες δημοτικού και αγροτικού δικτύου του.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι ο φορέας υλοποίησης, ενώ ο Δήμος Μεσσήνης θα είναι ο κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας-διαχείρισής του.
Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – ΣΑΕ. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.